Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Απέσυρε την τροπολογία ο Βενιζέλος, «για περαιτέρω συζήτηση τις επόμενες ημέρες»-Συνέλευση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την Παρασκευή 16/12 στις 12.00

Νωρίς το απόγευμα και ενώ οι περισσότεροι συγκεντρωμένοι απεργοί των δημόσιων ΜΜΕ είχαν φύγει από την είσοδο της Βουλής, ο Ευ. Βενιζέλος απέσυρε την τροπολογία που είχε καταθέσει (σε αντιπαράθεση με την τροπολογία την οποία είχε ετοιμάσει η ΠΟΕΣΥ και την οποία είχαν υπογράψει 160 βουλευτές). Η τροπολογία Βενιζέλου δεν ανταποκρινόταν ουσιαστικά στα αιτήματά μας. Στην πράξη καταργούσε τις συλλογικές συμβάσεις με αντάλλαγμα μια απεξάρτηση των αποδοχών των δημοσιογράφων από τους τίτλους σπουδών τους -όχι όμως και την απεξάρτησή τους από το ενιαίο μισθολόγιο (για το διοικητικό-τεχνικό προσωπικό δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη). Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία τροπολογία.
Η ΕΣΗΕΑ απάντησε άμεσα με κήρυξη απεργίας για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ μέχρι τη Δευτέρα τα ξημερώματα. Εμείς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πρέπει να αποφασίσουμε τη στάση μας αύριο Παρασκευή 16/12 στη συνέλευση που θα κάνουμε στις 12.00 στην Τσόχα 36. Η αναγκαιότητα της παρουσίας όλων είναι αυτονόητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου