Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Απόφαση συνέλευσης εργαζομένων ΑΠΕ στις 21/12

Οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους για τις εξελίξεις μετά την προηγούμενη συνέλευσή μας καθώς και για την κοινή συνέλευση των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης διαμορφώθηκαν δύο προτάσεις για το επόμενο διάστημα:
Α) Μέχρι τις 9 Γενάρη, να υπάρξει διάλειμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων και των στάσεων και στη θέση τους να υπάρξουν διαδηλώσεις, χάπενινγκ και οτιδήποτε άλλο προκρίνουν οι Ενώσεις σε συντονισμό με την ΕΡΤ. Στις 9 Γενάρη, αν δεν υπάρξουν σοβαρές αλλαγές εκ μέρους της κυβέρνησης οι οποίες θα ικανοποιούν απόλυτα τα αιτήματά μας, οι  Ενώσεις καλούνται να προκηρύξουν απεργία διαρκείας σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ, αλλά και σε όλο τον κλάδο, αφού πλέον όλοι πλήττονται από μειώσεις μισθών και άρνηση καταβολής δεδουλευμένων. Σε κάθε περίπτωση γενική συνέλευση στις 9 Γενάρη.
Β) Να συνεχίσουμε μέχρι της 9 Γενάρη με στάσεις εργασίας, μικρότερης διάρκειας, προκειμένου να μη δείξουμε ότι υποστέλλουμε τον αγώνα μας, αφού δεν έχουμε πάρει τίποτε απτό μέχρι τώρα. Στις 9 Γενάρη, αν δεν υπάρξουν σοβαρές αλλαγές εκ μέρους της κυβέρνησης οι οποίες θα ικανοποιούν απόλυτα τα αιτήματά μας, οι  Ενώσεις καλούνται να προκηρύξουν απεργία διαρκείας σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ, αλλά και σε όλο τον κλάδο, αφού πλέον όλοι πλήττονται από μειώσεις μισθών και άρνηση καταβολής δεδουλευμένων. Σε κάθε περίπτωση γενική συνέλευση στις 9 Γενάρη.

Στη σχετική ψηφοφορία που ακολούθησε (μόνον στην Αθήνα), υπερίσχυσε η πρώτη (Α) πρόταση. Μετά το τέλος της διαδικασίας μερικοί συνάδελφοι έθεσαν το θέμα της παρουσίας του γενικού διευθυντή, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Ο γενικός διευθυντής παραβρέθηκε από ένα σημείο και μετά στη συνέλευση και ενημέρωσε ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ επιχορηγήθηκε με έκτακτο κονδύλι περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο εξέφρασε και την αντίθεσή του με τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις αλλά και με τη δεύτερη (Β) πρόταση. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του γενικού διευθυντή σε συνέλευση, πολλώ δε μάλλον σε ψηφοφορία, είναι ανεπίτρεπτη για προφανείς λόγους. Γι' αυτό είναι σοβαρή αμέλεια των εκπροσώπων που δεν του ζητήθηκε να αποχωρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου