Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Συγκέντρωση ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 17/1, 11.00 π.μ. Σταδίου και Σανταρόζα

Στις 16/1 έγινε η συνέλευση των εργαζομένων στο ΑΠΕ όπου συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη και οι συνάδελφοι των Θεσσαλονίκης. Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν για την απεργία όλου του κλάδου των ΜΜΕ στις 17/1 και 18/1, για τη προσυγκέντρωσή μας στην Αθήνα στις 17/1 στις 11.00 π.μ. Σταδίου και Σανταρόζα (η ΠΟΕΣΥ καλεί στη συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος). Επίσης έγινε ενημέρωση για την προγραμματιζόμενη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ στο Κάραβελ  (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2) στις 23/1 -και στις 24/1 αν δεν υπάρξει απαρτία στις 23/1.  Τέλος, έγινε ενημέρωση για τις επαπειλούμενες περαιτέρω περικοπές μισθών στα ειδικά μισθολόγια κατά 20%, ενώ μεταφέρθηκαν πληροφορίες, που προέρχονταν από τον γενικό διευθυντή, για «άγριες» διαθέσεις του νέου εποπτεύοντος υπουργού όσον αφορά το ωράριο εργασίας, τα «μπλοκάκια» και τους συμβασιούχους, αλλά και την πρόθεση του υπουργού για αποστολή «αξιολογητή» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Αποφασίστηκε επίσης η ενεργή συμπαράσταση στους απεργούς του ALTER, με επίσκεψη αντιπροσωπίας μας, η οποία θα παραδώσει και συμβολικό ποσό αλληλοβοήθειας (ήδη από τους παρόντες συναδέλφους συγκεντρώθηκαν περίπου 550 ευρώ).
Από αμέλεια των εκπροσώπων δεν έγινε ενημέρωση για τις εκλογές εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς έληξε η θητεία του Μ. Ψύλου. Παρ' όλα αυτά μπορούν ήδη οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις υποψηφιότητες στους εκπροσώπους. Ασφαλώς οι εκλογές θα γίνουν υπό την εποπτεία εφορευτικής επιτροπής που θα εκλεγεί από επόμενη συνέλευσή μας και με την καθοδήγηση της ΠΟΕΣΥ.

Παραθέτουμε την απόφαση του Διασωματειακού:


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
H Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ μαζί με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ -σε συμπαράταξη με τις Ενώσεις τους- είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει δυναμικά τη βίαιη επίθεση κυβέρνησης, τρόϊκας και εργοδοτών, που επιχειρούν να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα.
Καλούμε τους συναδέλφους μας σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, το ΑΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από 06.00 της Τρίτης 17ης Ιανουαρίου μέχρι 06.00 της Πέμπτης 19ης Ιανουαρίου.
Η απεργία κηρύσσεται, παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση για τη 17η Ιανουαρίου που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της Aττικής, κι έχει επίσης την έννοια της αλληλεγγύης προς τους απεργούς της Χαλυβουργικής, του ΑΛΤΕΡ και προς όλους τους εργαζόμενους της χώρας που συστηματικά επιχειρείται η εξαθλίωσή τους * με τις μαζικές απολύσεις * την μονομερή μεταβολή συνθηκών – μορφής – ειδικοτήτων και περιβάλλοντος εργασίας * την κατάργηση των υφισταμένων ΣΣΕ και την άρνηση υπογραφής νέων ΣΣΕ ? τις μειώσεις μισθών * την επιβολή σε μισθωτούς που έχουν πλήρη απασχόληση όλο και πιο ελαστικών προγραμμάτων εργασίας με 1 και 2 ημέρες εργασίας την εβδομάδα, διαμορφώνοντας «μισθούς» ακόμα και κάτω από 200 ευρώ μηνιαίως * τη λεηλασία των επιχειρήσεων ενημέρωσης από τους μετόχους τους * τις παράνομες καθυστερήσεις δεδουλευμένων * την απόπειρα υποκατάστασης των ΣΣΕ με ατομικές μειωτικές συμβάσεις * την αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις * τη χειραγώγηση της ενημέρωσης * την «υπαλληλοποίηση» των δημοσιογράφων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα * τις διώξεις συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση της συλλογικής δημοκρατικής δραστηριότητας.
Στις παραπάνω μεθοδεύσεις συνεχίζουμε να αντιπαραθέτουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση και την απόφασή μας για ολομέτωπη μέχρι τέλους σύγκρουση μαζί τους.
Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους. Κανείς μόνος του στην κρίση.
 
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου