Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωση για συνέλευση, ψηφοφορία ΕΣΗΕΑ και εκλογές εκπροσώπου στο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στη συνέλευση που έγινε στο ΑΠΕ (δεν έγινε δυνατή τεχνικά η σύνδεση με Θεσσαλονίκη) ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΗΕΑ που έγινε στο Κάραβελ, δηλ. την απόφαση για διεξαγωγή ψηφοφορίας στις 30/1 και στις 31/1 σχετικά με τις μορφές και το πλαίσιο των αγώνων για αντιμετώπιση της λαίλαπας που πλήττει τον κλάδο. Εξάλλου έγινε ενημέρωση για την πρόταση της ΠΟΕΣΥ σχετικά με το πώς θα διεξαχθούν οι εκλογές για την εκλογή εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η ΠΟΕΣΥ προκρίνει την εξής διαδικασία: 1) Συνέλευση στις 30/1 στις 17.00 (απαρτία 2/3), 2) Συνέλευση στις 3/2 στις 17.00 (απαρτία 1/2), 3) Συνέλευση στις 7/2 (απαρτία οι παρευρισκόμενοι) όπου εκλέγεται τριμελής εφορευτική επιτροπή. Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων έως τις 10/2 και εκλογές στις 14/2 και 15/2, με την παρουσία εκπροσώπου της ΠΟΕΣΥ.
Τέλος έγινε ενημέρωση σχετικά με πληροφορίες που υπάρχουν για υπουργική απόφαση που θα μειώνει τους μισθούς μας προσαρμόζοντάς τους στο επίπεδο αυτών της ΕΡΤ. Επ' αυτού αποφασίστηκε να ζητήσουμε από την ΠΟΕΣΥ, η οποία είχε κάνει τις σχετικές διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να πραγματοποιήσει και άλλη συνάντηση με τον εποπτεύοντα υπουργό και να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Επειδή μέχρι στιγμής δεν έχουν κωδικοποιηθεί οι προτάσεις οι οποίες θα τεθούν σε ψηφοφορία στις 30/1 και 31/1 στην ΕΣΗΕΑ, αναδημοσιεύουμε, με κάθε επιφύλαξη, άρθρο της «Αυγής»:


Σε τρεις ξεχωριστές προτάσεις δράσης - γραμμές άμυνας απέναντι στις επιθέσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας συμπυκνώθηκαν και κωδικοποιήθηκαν οι επιμέρους προτάσεις που κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι στη Γενική Συνέλευσή τους την περασμένη Τρίτη. Οι προτάσεις εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, όπως και η διαδικασία ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.
* Η πρώτη πρόταση αποτελεί σύνθεση των προτάσεων που διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη, μέλη του Μικτού και της "Ανατροπής". Προτείνει οργάνωση απεργιακού αγώνα διαρκείας με στόχο υπογραφή αξιοπρεπούς σύμβασης, στη βάση αυτής του 2009. Οι κινητοποιήσεις πλαισιώνονται με τη στήριξη εναλλακτικών μέσων και αξιοποιείται κάθε θεσμικό μέσο (ΟΜΕΔ) που βοηθάει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
* Η δεύτερη πρόταση αποτελεί σύνθεση της πρότασης εργαζομένων του "Βήματος" με την πρόταση Κανέλλη και ανεξάρτητων, είναι μετριοπαθέστερη και προτείνει προσφυγή στον ΟΜΕΔ για ΣΣΕ και ταυτόχρονα πίεση με απεργίες.
* Η τρίτη πρόταση είναι του ΚΚΕ. Προτείνει κλιμακούμενους και δυναμικούς αγώνες με όλες τις μορφές κινητοποίησης σε συντονισμό με τους εργαζόμενους όλων των άλλων ειδικοτήτων και πανελλαδικά, με αιχμή την υπεράσπιση των ΣΣΕ. Επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς.
Οι προτάσεις θα δημοσιευθούν επισήμως σήμερα. Όπως λέγεται, πάντως, είναι δύσκολο να πάρει κάποια από τις προτάσεις την πλειοψηφία. Οι ψηφίσαντες πρέπει να πληρούν τουλάχιστον την απαρτία, 1.075 δημοσιογράφων - μελών της ΕΣΗΕΑ. Η πρόταση που θα επικρατήσει πρέπει να έχει τουλάχιστον το 50% των ψήφων συν μία.
Α.Γ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου