Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Πικρή πίτα από Καψή: Κι άλλες περικοπές μισθών

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΑΠΕ-ΜΠΕ παραβρέθηκε και ο εποπτεύων υπουργός Π.Καψής, ο οποίος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους πως δεν θα κλείσει το πρακτορείο, πως δεν θα γίνουν απολύσεις, καθώς και πως εισήχθη στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει τη μη υπαγωγή μας στο ενιαίο φτωχολόγιο. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, οι υπηρεσίες του υπουργείου του «εισηγούνται» εξίσωση προς τα κάτω των μισθών στα δημόσια ΜΜΕ. Δηλάδη, δεν θα ανέβουν οι αποδοχές των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στο ύψος των (πετσκοκομένων κατά 35%) συλλογικών συμβάσεων της ΕΣΗΕΑ με τις οποίες αμείβονται οι συντάκτες στα υπόλοιπα δημόσια μέσα, αλλά θα  «προσαρμοστούν» όλες στο χαμηλό επίπεδο της ΕΡΤ.
Για να το κατανοήσουμε με ένα παράδειγμα: Συντάκτης με προϋπηρεσία (ΤΣΠΕΑΘ) 31 χρόνια παίρνει σήμερα, με βάση τη σύμβαση της ΕΣΗΕΑ, πάνω από 2.500 ευρώ καθαρά. Με την ίδια προϋπηρεσία στην ΕΡΤ παίρνει μόλις 1.470,5 καθαρά! Ο υπουργός ωστόσο μας υπενθύμισε πως πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που δουλεύουμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ γιατί η κατάσταση για τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ΜΜΕ είναι «κόλαση».
Ένας άνθρωπος (συνάδελφος μάλιστα), που δεν έχει εκλεγεί ποτέ του σε κάποιο αξίωμα, αφού διορίστηκε από μια πολύ αμφιβόλου λαϊκής νομιμοποίησης κυβέρνηση στη θέση του εκπροσώπου της, μας δηλώνει κατάμουτρα ότι θα συμβάλει και αυτός στο να χειροτερέψουν έτι περαιτέρω οι ζωές τριακόσιων οικογενειών. Και επισείει ως απειλή την κόλαση του ιδιωτικού τομέα, στην οποία κόλαση συνέβαλε και αυτός από τη σημαίνουσα θέση που κατείχε σε ένα ιδιωτικό μαγαζί.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 14/2, μέρα αγάπης, εμείς έχουμε εκλογές για εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο υποψηφιότητες, μία από Αθήνα και μία από Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου