Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Καταγγελία της ΕΟΔ και της ΠΟΕΣΥ


Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση της ΠΟΕΣΥ αναφορικά με αυθαιρεσίες των ελληνικών αρχών απέναντι σε δημοσιογράφους.


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σιωπά για τον απρόκλητο προπηλακισμό και σύλληψη του δημοσιογράφου Χρήστου Μαζανίτη από ομάδα αστυνομικών των ΜΑΤ κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Σιωπά επίσης και για τον προπηλακισμό του Προέδρου της Π.Ο.Ε.ΣΥ., Γιώργου Σαββίδη, του Προέδρου της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Δημήτρη Τρίμη, και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ., Γιώργου Κατερίνη, κατά την ομαδική σύλληψη γερμανών ακτιβιστών έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία, με υπόδειξη υπαλλήλων της. Αντιθέτως, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων
 καταδίκασε απερίφραστα τη συμπεριφορά της ελληνικής αστυνομίας και αξιώνει σεβασμό στους βασικούς κανόνες ελευθερίας του Τύπου.
Η ΕΟΔ σε χθεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Καλούμε τις ελληνικές αρχές, και ιδιαίτερα την αστυνομία, να αφήσει τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να κάνουν ελεύθερα τη δουλειά τους. Ο ελληνικός λαός, όπως και οι ευρωπαίοι πολίτες, πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Αυτό υπαγορεύει το σεβασμό σε βασικούς κανόνες ελευθερίας του Τύπου.
Την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, η ελληνική αστυνομία εμπόδισε τους έλληνες δημοσιογράφους Δημήτρη Τρίμη, Γιώργο Σαββίδη και Γιώργο Κατερίνη, να επικοινωνήσουν με ένα γερμανό δημοσιογράφο, που είχε συλληφθεί για ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τη γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Και οι τρεις δημοσιογράφοι είναι επίσης μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Ενώσεων που ανήκουν στην ΕΟΔ, της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαζί με τους δικηγόρους τους παρεμποδίστηκαν από την αστυνομία να μιλήσουν με την ομάδα των γερμανών ακτιβιστών, που διαμαρτύρονταν κατά της γερμανικής κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με την Ελλάδα.».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου