Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μισθολογικό: Συγκεντρώσεις την Παρασκευή 30/3, στις 13.00 και στις 18.00

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλούν σε δύο συγκεντρώσεις στις 30/3, μία στις 13.00 και μία στις 18.00 (για να συμμετάσχουν συνάδελφοι από όλες τις βάρδιες), προκειμένου, πρώτον, να ενημερωθούν όλοι για τις προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά το μισθολογικό και, δεύτερον, να κατατεθούν προτάσεις αντιμετώπισης. Αφορμή είναι το γεγονός ότι σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής για τη «νέα» ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική απόφαση για τους νέους μισθούς στα δημόσια ΜΜΕ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική γραμματεία Ενημέρωσης/ Επικοινωνίας. Είναι προφανές ότι οι νέοι μισθοί θα είναι μικρότεροι και των σημερινών. Το ερώτημα είναι αν αυτή η κυβέρνηση έχει την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να τσακίσει περαιτέρω τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων. Το μπλογκ των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αναφέρει και τα εξής, μεταξύ άλλων, σχετικά με το θέμα:

Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης με επιστολή του στα μέλη του ΔΣ σημειώνει τις προτάσεις του για το επόμενο διάστημα, «ενόψει της σκόπιμης και καταφανώς ψηφοθηρικής "παγίδας", που έχει στήσει η κυβέρνηση των Μνημονίων, ότι τα σωματεία έχουν μια τελευταία "ευκαιρία" και την "αποκλειστική ευθύνη" για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας έως την 14η Μαϊου 2012.
Ο Δ. Τρίμης προτείνει: (α) Συναντήσεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΕΙΗΕΑ, ΕΙΤΗΣΕΕ, ΕΙΙΡΑ) και την κυβέρνηση (για τα δημόσια ΜΜΕ), αμέσως (β) απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση σε περίπτωση άρνησης ή απροθυμίας της άλλης πλευράς να συζητήσει σοβαρά για αξιοπρεπείς ΣΣΕ και προστασία των θέσεων εργασίας (γ) Προετοιμασία του κλάδου με συνελεύσεις στα "μαγαζιά" και επίσπευση της ετήσιας τακτικής συνέλευσης της Ενωσης με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης του κλάδου της Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου