Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ για τα δημοτικά ΜέσαΑνησυχία για το μέλλον των Δημοτικών Μέσων εξέφρασαν εκπρόσωποί τους σε πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.).

Αυτό που προκαλεί την ανησυχία είναι η πρόσφατη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών (άρθρο 11 στο σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο «ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αποκεντρωμένη διοίκηση και τη μεταναστευτική πολιτική – ενσωμάτωση οδηγίας 2009/50/Ε.Κ») που αναφέρει, ότι:

1.    Σε περίπτωση λύσης υφισταμένων δημοτικών επιχειρήσεων με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού, η δραστηριότητά τους ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ.

2.    Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, είναι δυνατόν να μεταφερθεί προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες του.

Τα επίμαχα σημεία προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εργαζομένων σε αυτά. Επειδή τον πρώτο λόγο οφείλουν να έχουν οι επί δύο δεκαετίες εργαζόμενοι στα Δημοτικά Μέσα ζητούμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συναντήσεις με τους: υπουργό Επικρατείας, Παντελή Καψή, υφυπουργό Εσωτερικών, Πάρη Κουκουλόπουλο και το Προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Τα Δημοτικά Μέσα δεν μπορούν να είναι θύματα του Μνημονίου και του Καλλικράτη. Οι συχνότητές τους είναι δημόσια περιουσία. Δεν εκποιούνται δεν καταργούνται δεν μεταβιβάζονται.

Στην εποχή της κρίσης στον χώρο του Τύπου:

1.    Τα Δημοτικά Μέσα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν, δίνοντας βήμα στον πολίτη-δημότη.

2.    Ζητούμε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι ειδικότητες, σε μια περίοδο που οι απολύσεις και η ανεργία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

3.    Να διατηρηθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτά.

                                            ΠΡΙΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΤΕ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ


                                                   Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου