Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ο ΔΟΛ ανακάλεσε την απόλυση της εκπροσώπου των διοικητικών υπαλλήλων

Τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΕΡ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΠΠΕΑ, της ΕΦΕ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΠΗΤ αποφάσισαν την αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας συμπαράστασης στην ΕΠΗΕΑ που είχαν κηρύξει χθες στο Δ.Ο.Λ., ύστερα από την ανάκληση της απόλυσης της εκπροσώπου των εργαζομένων διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων Γιάννα Σακελλαρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ενώσεων, ο Πρόεδρος του ΔΟΛ Στ. Ψυχάρης ανακοίνωσε χθες το απόγευμα την ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συζήτησης σχετικής με τις απολύσεις των υπολοίπων συναδέλφων – μελών της ΕΠΗΕΑ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο, στο οποίο η εταιρεία ΔΟΛ Α.Ε. είχε προσφύγει ζητώντας την κήρυξη της απεργίας της ΕΠΗΕΑ παράνομη και καταχρηστική είχε κρίνει χθες την απεργία αυτή νόμιμη, απορρίπτοντας την αγωγή της ΔΟΛ Α.Ε.
Ωστόσο άλλες απολύσεις συνεχίζονται αλλού: Από το zoornalistas μαθαίνουμε πως ο Φώτης Μπόμπολας συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις εργαζομένων στον Πήγασο. Το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοινώθηκαν οι απολύσεις δύο δημοσιογράφων στην εφημερίδα Ημερησία και στο σάιτ imerisia.gr και όπως ακούγεται έπεται συνέχεια. Στον ραδιοσταθμό Sentra οι εργαζόμενοι απεργούν μέχρι το πρωί της Τρίτης διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις των δημοσιογράφων Ξανθίππης Γιαννάκου και Έλενας Κεφαλά, της διοικητικής υπαλλήλου Ελευθερίας Αβραμίδου και ενός τεχνικού, μέλους της ΕΤΕΡ.
Αλλού η τακτική είναι η μη καταβολή δεδουλευμένων: Οι Ενώσεις προκήρυξαν 48ωρη απεργία στον «Αδέσμευτο Τύπο» του Δ. Ρίζου, καθώς ο εκδότης χρωστά στους εργαζόμενους τους μισθούς Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2012 και παρά την πίστωση χρόνου που του έχει δοθεί δεν φάνηκε συνεπής στις υποχρεώσεις του καθώς και στις υποσχέσεις που είχε δώσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου