Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Συνέντευξη Τύπου και διαμαρτυρία ενώπιον διεθνών ΜΜΕ και Παπαδήμου για τον τραυματισμό του Μ. Λώλου


Τη συμπαράστασή τους στον πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ), Μάριο Λώλο, που δέχθηκε χτύπημα από άνδρα των ΜΑΤ, ενώ βρισκόταν στο Σύνταγμα για την κάλυψη διαμαρτυριών πολιτών με αφορμή την αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα, εξέφρασαν η ΠΟΕΣΥ, η ΕΦΕ και η ΕΣΗΕΑ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.
Οι  πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Σαββίδης και Δημήτρης Τρίμης, ζήτησαν να αποδοθούν κατηγορίες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι.
Για δικαιοσύνη, που ποτέ δεν έχει αποδοθεί στις περιπτώσεις βίας κατά των δημοσιογράφων, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΕΦΕ, Γιώργος Παπαθανασίου, και παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 77% των φωτορεπόρτερ έχουν υποστεί βία -και το 46% αυτών των περιστατικών αποτελεί αστυνομική βία (και άλλο ένα 15% βία εκ μέρους ιδιωτικών αστυνομικών). Μετά τη συνέντευξη Τύπου ακολούθησε ακτιβισμός: Περίπου 80 συνάδελφοι, ανάμεσά τους και κάποιοι από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Ηρώδου του Αττικού, την ώρα που ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος ενημέρωνε τον Κάρολο Παπούλια για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
Κρατώντας ένα πανό που έγραφε « η αστυνομική βία δεν μπορεί να φιμώσει την αλήθεια» (υπήρχε και πανό στα αγγλικά) τα μέλη των δημοσιογραφικών ενώσεων διαδήλωσαν κατά της χρήσης βίας από τα ΜΑΤ, κατεβάζοντας συμβολικά τις κάμερες στο πεζοδρόμιο. Παρά τις προκλήσεις των επικεφαλής της αστυνομίας και της ασφάλειας, οι συγκεντρωμένοι έδειξαν αποφασιστικότητα και τελικά η εκδήλωση ολοκληρώθηκε έπειτα από τρία τέταρτα
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου