Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Στάση εργασίας 10.30-15.30 για τη συνέλευση της 22/5 στο Κάραβελ

Η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε πεντάωρη στάση εργασίας 10.30-15.30 την Τρίτη 22 Μαΐου, ώστε οι συνάδελφοι/ισσες να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο Ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου αρ. 2). Η στάση αφορά τους δημοσιογράφους σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ, ιδιωτικά και δημόσια της Αττικής (εφημερίδες, ιδιωτική και δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ και ενημερωτικές ιστοσελίδες).
Αναφερόμενη στη συγκυρία της γενικής συνέλευσης, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής:

Συνάδελφοι,
Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτοφανή για τον Κλάδο. Η εργοδοσία, καλυπτόμενη πίσω από τους αντεργατικούς νόμους των μνημονίων, επιχειρεί, χωρίς κανένα ενδοιασμό, να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οι απολύσεις, οι καθυστερήσεις πληρωμών ακόμη και η καθολική άρνηση καταβολής των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και η επέκταση των επισφαλών και ανασφάλιστων «ελαστικών» μορφών εργασίας είναι καθημερινό φαινόμενο.
Μπροστά στην κατάσταση αυτή, οι εργαζόμενοι απαντούν με ενότητα και αγώνα. Για το λόγο αυτό είναι απόλυτα αναγκαίο να δώσουμε όλοι ένα δυναμικό «παρών» στη Γενική Συνέλευση και να στείλουμε, με τον τρόπο αυτό, ένα βροντερό μήνυμα στην εργοδοσία, ότι οι δημοσιογράφοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τα εργασιακά τους δικαιώματα και την επαγγελματική αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου