Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Απάντηση διεύθυνσης για SMS και ανταπάντηση εκπροσώπων



Ο κ. Η. Μάτσικας μας έστειλε την παρακάτω απάντηση όσον αφορά το αίτημα της διεύθυνσης του ΑΜΠΕ για προσκόμιση ασφαλιστικών βεβαιώσεων από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ εκ μέρους των συναδέλφων/ισσών. Παράλληλα μας έδωσε και προφορικές εξηγήσεις. Εμείς παραθέτουμε τη γραπτή απάντηση του κ. Μάτσικα και στη συνέχεια δίνουμε τη δική μας ανταπάντηση.



α) Απάντηση Ηλία Μάτσικα


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη προξένησε και σε μένα το σημείωμα που υπογράφετε στο μπλογκ εργαζομένων στο πρακτορείο με υπονοούμενα που ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ σε εκπροσώπους εργαζομένων, όταν μάλιστα γνωρίζετε πολύ καλά ότι όχι μόνο νοσταλγός της εφεδρείας ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑ, αλλά αντιτάχθηκα δημοσίως σφοδρά στο μέτρο αυτό. Ένα μέτρο που δεν μπορούσε καν να εφαρμοστεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Εξάλλου ο κ. Ψύλος ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. γνωρίζει τις συζητήσεις που γίνονται σε αυτό για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών του πρακτορείου.  Τα δε στοιχεία που ζητούνται μόνο στόχο έχουν τη δημιουργία σωστού αρχείου φακέλων, γιατί ακόμη και σήμερα υπάρχει χάος το οποίο σας καλώ να διαπιστώσουμε μαζί. Και βέβαια, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, έστω και πέντε μέρες πριν από αυτές, είναι θεμιτό να συνεχίζεται η προσπάθεια για την καλύτερη λειτουργία του πρακτορείου, αφού δεν έχει καμία σχέση με σχέδια «όπου πιθανά όλα αυτά να πάνε στον κάλαθο της ιστορίας»! Σας ενημερώνω επίσης ότι δεν προτίθεμαι να αποχωρήσω πριν από τη λήξη της θητείας μου.

Συναδελφικά

Ηλίας Μάτσικας

β)  Ανταπάντηση εκπροσώπων

Θεωρούμε ότι εκείνο που ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ στις συνθήκες της πρωτοφανούς διάλυσης των εργατικών δικαιωμάτων είναι να αναστατώνονται οι συνάδελφοι. Μόνο εύρυθμη λειτουργία του πρακτορείου δεν εξασφαλίζει η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ που προκύπτει από το εν λόγω sms -και αυτό διαπιστώσαμε από τις αντιδράσεις δεκάδων συναδέλφων που επικοινώνησαν μαζί μας.

Ο μόνος λόγος που τελικά μας παρουσίασε προφορικά ο κ. Μάτσικας σε σχέση με την απαίτησή του, είναι η πιθανότητα να ζητήσει ΚΑΠΟΙΟΣ τα στοιχεία ασφάλισης των εργαζομένων. Προφανώς, λέμε εμείς, κάποιος τρίτος εξωγενής παράγοντας με καθόλου καλές προθέσεις για όλο το ΑΜΠΕ (βλ. Deloitte-Planet, ΚΕΠΕ και τους πραγματικούς εργοδότες τους). Σε κάθε περίπτωση, είναι φυσιολογικό, άραγε, ο διευθυντής του ΑΜΠΕ να «θυμήθηκε» αυτές τις ελλείψεις ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ σχεδόν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ πριν από τις εκλογές; Υπάρχει άνθρωπος που δεν θα καθίστατο καχύποπτος από αυτή την αντίφαση; 

Τα υπόλοιπα τα θεωρούμε προσχήματα: Πρώτον, δεν υφίσταται καμία «αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΑΜΠΕ», παρά η καθημερινή ρουτίνα της διοίκησης, όπως παραδέχθηκε ο διευθυντής στις προφορικές εξηγήσεις που μας έδωσε. Δεύτερον, οι πιθανές ελλείψεις στους φακέλους ΚΑΠΟΙΩΝ εργαζομένων -όσον αφορά τα χρόνια ασφάλισής τους στο ΤΣΠΕΑΘ- δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αναστατωθούν ΟΛΟΙ. Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να κινηθούν με τους κανονικούς ρυθμούς όταν και αν τους ζητήσει η διεύθυνση μεμονωμένες βεβαιώσεις από ασφαλιστικά ταμεία (και αφού επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε να είμαστε όλοι βέβαιοι ότι δεν πρόκειται για σχέδια εφεδρείας).

Εφόσον σκοπεύει ο κ. Μάτσικας να παραμείνει μέχρι το τέλος της θητείας του, τον καλούμε να επιδεικνύει πιο συναδελφική συμπεριφορά, να ενημερώνει εγκαίρως τους εκπροσώπους και να μην ανησυχεί αδικαιολόγητα τους εργαζομένους.


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, Π. Τσάγκαρης, Μ. Λάζου, Μ. Ψύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου