Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Συνέλευση την Τετάρτη 18/7 για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας Ιουλίου


Έπειτα από ενημέρωση που είχαμε από τη διεύθυνση του ΑΜΠΕ, η εξόφληση μισθών Ιουλίου δεν θα γίνει εγκαίρως, γι' αυτό και καλούμε σε συνέλευση την Τετάρτη 18/7 στο κτίριο του ΑΜΠΕ.
Η διεύθυνση επικαλέστηκε μια πρώτη καθυστέρηση εξαιτίας της πρωτοβουλίας (;) της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας να ζητήσει την εκπόνηση μελέτης για το αν πράγματι το ΑΜΠΕ χρειάζεται τα χρήματα που αιτήθηκε (από τον Μάιο).
Στη συνέχεια, εξ όσων γνωρίζουμε, ο μεν υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης δήλωνε αναρμόδιος να υπογράψει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου επικαλείτο την μη δημοσίευση των αρμοδιοτήτων του στο ΦΕΚ. Ακόμη και τώρα να υπογράψει ο τελευταίος, η μισθοδοσία θα γίνει στο... τέλος Αυγούστου. Ο κ. Μάτσικας μας ανέφερε ότι «κολλάει» και το εναλλακτικό σενάριο καθώς οι υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας, επικαλούμενες την αλλαγή της διοίκησης του τράπεζας, κωλυσιεργούν όσον αφορά την παροχή δανείου προς το ΑΜΠΕ.
Δεκάδες συνάδελφοι κινδυνεύουν να μην πάνε διακοπές ή ακόμη και να χάσουν τα λεφτά που έχουν προκαταβάλει σε εισιτήρια και κρατήσεις, καθώς βασίζονταν αποκλειστικά σε αυτή τη μισθοδοσία για να πάρουν μιαν ελάχιστη απόλαυση στο γκρίζο τοπίο του μνημονίου -γι' αυτό καλό είναι να πραγματοποιήσουμε μια συζήτηση-ενημέρωση όπου θα πρέπει να υπάρξουν προτάσεις αντιμετώπισης από όλους.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου