Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Όλοι στη συγκέντρωση της γενικής απεργίας αύριο Τετάρτη 26/9

Αύριο Τετάρτη, 30/9, έπειτα από επτά μήνες ανοχής, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, η νεολαία δίνουν ξανά τη δική τους απάντηση στις μεθοδεύσεις της τρόικας εξωτερικού και της τρόικας εσωτερικού. Στη γενική απεργία, που συνοδεύεται από τη μεγάλη διαδήλωση, συμμετέχουν και τα σωματεία του Τύπου με τετράωρη στάση εργασίας 11.00 με 15.00 (για την ΕΠΗΕΑ 10.00-15.00). Το συνηθισμένο ραντεβού το κλάδου είναι στη Μάρνη & Πατησίων στις 11.30.
Χθες προηγήθηκε η 24ωρη απεργία του κλάδου (στη συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 συνάδελφοι, ανάμεσά τους και 30 συνάδελφοι από το ΑΜΠΕ που πορεύτηκαν με δικό τους πανό). 
Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τη στάση εργασίας στις 26/9:


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για αύριο Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, συμμετέχοντας μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην απεργιακή κινητοποίηση, που έχουν αποφασίσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Οι δημοσιογράφοι μαζί με όλους τους εργαζόμενους απαιτούν:

  • Την κατάργηση όλου του εκτρωματικού μνημονιακού αντεργατικού και αντικοινωνικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στη καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων.
  • Τη στήριξη και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.
  • Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας με μέτρα οικονομικής στήριξης και απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».
  • Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή όλων των αποθεματικών, που δήμευσαν, μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI, κατ’ εντολή της τρόικας.
  • Την κατοχύρωση, χωρίς περικοπές, ενός υγιούς τομέα υγείας και πρόνοιας, το πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
  • Την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους και απόμαχους συναδέλφους μας το κλονισμένο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Την ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και στα λουκέτα των Μέσων Ενημέρωσης.
  • Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης, που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.
  • Την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.
Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται ΜΟΝΟ οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα καλύψουν και θα προβάλουν τις απεργιακές εκδηλώσεις των Συνδικάτων κατά το χρόνο πραγματοποίησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου