Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΠΟΕΣΥ διορθώνει την ανακοίνωσή της-Οι εργαζόμενοι παλεύουν για τα δικά τους συμφέροντα μόνον

Η ΠΟΕΣΥ εξέδωσε στις 11/9 ανακοίνωση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική στα δημόσια ΜΜΕ, στην οποία αναφερόταν και στο ΑΜΠΕ. Ωστόσο η Ομοσπονδία δεν έλαβε υπόψη της -προφανώς από παραδρομή- το ψήφισμα των εργαζομένων του ΑΜΠΕ, παρότι αυτό είχε αποσταλεί και στην ΠΟΕΣΥ. Ο γενικός διευθυντής του ΑΜΠΕ έμπλεος χαράς έσπευσε να χρησιμοποιήσει αυτήν την προβληματική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ ως εργαλείο απέναντι στους αντιπάλους του. Ο εκπρόσωπος στο μικτό της ΕΣΗΕΑ ενημέρωσε διά ζώσης την ΠΟΕΣΥ για το περιεχόμενο του ψηφίσματος των εργαζομένων και η Ομοσπονδία εξέδωσε ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (βλ. παρακάτω) η οποία πράγματι ανταπροκρίνεται στη εκπεφρασμένη θέληση των εργαζομένων του ΑΜΠΕ. Τονίζουμε και πάλι ότι οι εργαζόμενοι στον μόνον πόλεμο που είναι διατεθειμένοι να μπουν είναι στον πόλεμο της υπεράσπισης των μισθών, των θέσεων εργασίας και της αξιοπρέπειάς τους -δεν τους απασχολεί η μάχη διαδοχής (ή παραμονής) για τη γενική διεύθυνση του ΑΜΠΕ και για τα άλλα κορυφαία οφίτσια στο πρακτορείο.
Την ίδια στιγμή μαθαίνουμε ότι στο ΑΜΠΕ έχουν έρθει επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, χωρίς να τους έχει καλέσει κανείς, όπως οι ίδιοι δήλωσαν. Επειδή στους περισσότερους χώρους που έχει έρθει, η υπηρεσία του Λ. Ρακιντζή έχει καταλήξει σε συμπεράσματα που στρέφονται κατά των εργαζομένων, καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση.

Παρακάτω παραθέτουμε την νέα ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:


Ως συνέχεια – και σε επίρρωση -  της χθεσινής ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για την κυβερνητική τακτική στα Δημόσια ΜΜΕ, με ιδιαίτερη αναφορά στην ΕΡΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προσυπογράφει  σχετικό ψήφισμα των εργαζομένων   στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με το οποίο καλούν την κυβέρνηση «να λύσει με κάθε τρόπο το πρόβλημα της ουσιαστικής έλλειψης διοίκησης στο εθνικό πρακτορείο».
Οι εργαζόμενοι τονίζουν ακόμη ότι «θα συνεχίσουν τον αγώνα:
- Για να πάψει το εθνικό πρακτορείο της  χώρας να είναι ΔΕΚΟ. Η ενημέρωση δεν μπορεί να ΔΕΚΟποιείται.
 - Για να μη γίνουν άλλες περικοπές στους μισθούς μας, που ήδη έχουν μειωθεί κατά 35% μεσοσταθμικά και που, με βάση πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα δημόσια ΜΜΕ η οποία επικυρώθηκε από τη Βουλή, δεν πρέπει να μειωθούν περαιτέρω. Κάθε προσπάθεια εφαρμογής ενιαίου  μισθολογίου στο ΑΜΠΕ θα μας βρει αντίθετους.
 - Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της εφεδρείας που θα τινάξει στον αέρα το ΑΜΠΕ καθώς θα απομακρυνθούν στελέχη άξια και σημαντικά για τη λειτουργία του πρακτορείου».
Και καταλήγουν ότι θα συντονίσουν  τον αγώνα τους  με τις  συνδικαλιστικές ενώσεις  και όλους τους εργαζόμενους της χώρας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα λιτότητας.
Ταυτόχρονα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο χώρο των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια για την επιβίωση των δημοτικών ΜΜΕ, που να προσφέρουν ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό, έξω από λογικές τροϊκανής παραπληροφόρησης και υποπροϊόντων life style, Και να αποκρουστούν λογικές που τα θεωρούν "περιττό βάρος" για τους Δήμους.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου