Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Κατατέθηκε η τροπολογία για το ΑΜΠΕ

Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει αλλαγές στο ΑΜΠΕ. Πρόκειται για κείμενο πάνω-κάτω παρόμοιο με αυτό που είχε διαρρεύσει στον Τύπο τις προηγούμενες ημέρες. Η περαιτέρω προσπάθεια «ΔΕΚΟποίησης», αλλά και ο έλεγχος της διοίκησης του ΑΜΠΕ από το κράτος είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της τροπολογίας, η οποία επίσης στοχεύει και στην αλλαγή του προσώπου αλλά και της θέσης του γενικού διευθυντή (αντικαθίσταται από δύο πρόσωπα, τον πρόεδρο και τον -ποντοδύναμο- διευθύνοντα σύμβουλο). Οι μισθοί μας απειλούνται τόσο λόγω κινδύνου υπαγωγής στις μειώσεις των μισθολογίων των ΔΕΚΟ όσο και λόγω του κινδύνου ενσωμάτωσης με την ΕΡΤ. Μία από τις «ενδιαφέρουσες» νέες διατυπώσεις είναι η εξής: «Ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της εταιρείας επιτρέπεται να είναι Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος ή μέλος Διοικητικού Συμβουλίου συνδεδεμένων με την Εταιρεία δημόσιων επιχειρήσεων, χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή ή αποζημίωση».
Σε κάθε περίπτωση, αρμόδιοι να κρίνουν αν αυτοί οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί, είναι οι Ενώσεις και οι νομικοί σύμβουλοί τους, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον εκπρόσωπο στο μικτό συμβούλιο.
Αναμένουμε τη γνωμοδότηση των νομικών και τις οδηγίες των σωματείων μας και αμέσως μετά θα πραγματοποιήσουμε συνέλευση των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου