Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Πρόταση ΠΟΕΣΥ για απεργία-Εκτός ΑΜΠΕ ο Ηλ. Μάτσικας

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους ότι η ΠΟΕΣΥ, συμμετέχοντας στην 24ωρη κινητοποίηση του κλάδου την Τετάρτη 17/10, σύμφωνα με την απόφαση των συνεργαζομένων ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να κηρύξουν 24ωρη απεργία στην προαναφερόμενη ημερομηνία. Ταυτόχρονα καλεί τις ενώσεις να κηρύξουν τετράωρη στάση εργασίας από 11.00 έως 15.00 την επομένη, 18/10, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Εξάλλου, όπως μας δήλωσε ο Ηλ. Μάτσικας σήμερα παύθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του ΑΜΠΕ (δηλ. του κράτους) κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης σύγκλισής της. Όπως μαθαίνουμε το σκεπτικό της απόφασης περιλάμβανε κατηγορίες για μετάδοση κάποιων ανακριβών -σύμφωνα με την κυβέρνηση- ειδήσεων γι' αυτό και ο κ. Μάτσικας έκανε λόγο για λογοκρισία.
Διευκρινίζουμε ότι αυτή η απομάκρυνση δεν έχει καμία σχέση με τη διαβόητη τροπολογία στην οποία έχουμε ήδη αναφερθεί. Η τροπολογία αυτή αναμένεται να συζητηθεί για πρώτη φορά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στις 16/10 και ήδη οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και άλλοι συνάδελφοι έχουν κάνει παρεμβάσεις σε όλα τα κόμματα (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης -και ιδιαίτερα στους δημοσιογράφους-βουλευτές της συμπολίτευσης) ώστε η τροπολογία να αποσυρθεί -ή τουλάχιστον να απονευρωθεί από τα αρνητικά στοιχεία, δηλ. τη ΔΕΚΟποίηση και τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο στο ΑΜΠΕ. Θα υπάρξει σύντομα νέα ενημέρωση μετά τη συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου