Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Τα δικαιώματα των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της απεργίας

Ενόψει των επερχόμενων κινητοποιήσεων υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι δεν έχουν υποχρέωση να παρακολουθούν συνεντεύξεις ή συναντήσεις με σκοπό να μεταδώσουν την είδηση μετά τη λήξη της απεργίας (ή της στάσης). Η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τη στάση του ΣΚΑΪ έχει εκδώσει πρόσφατα τις εξής οδηγίες για το τι συμβαίνει κατά τη  διάρκεια της απεργίας:
  • Δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές-ψυχαγωγικές εκπομπές, που είναι εσωτερικές ή εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους, που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή.
  • Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.
  • Δεν θα συνταχθεί και δεν θα παραδοθεί ή χρησιμοποιηθεί από τη διεύθυνση οποιουδήποτε εντύπου, ηλεκτρονικού ή ψηφιακού Μέσου, κανένα κείμενο δημοσιογράφου δημοσιευμένο ή αδημοσίευτο.
  • Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982 στην απεργία συμμετέχουν και τα μη μέλη της ΕΣΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου