Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ιταλία: Κινητοποιήσεις δημοσιογράφων ενάντια στη φίμωση

Από το Lifo αντιγράφουμε την είδηση για κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι συνάδελφοι στην Ιταλία ενάντια σε νόμο της γερουσίας που απειλεί να στείλει στη φυλακή όποιον αποκαλύψει σκάνδαλα:

Απεργίες διαρκείας ετοιμάζουν οι ιταλοί δημοσιογράφοι από την επόμενη εβδομάδα, καθώς ένας νέος νόμος μπορεί να τους στείλει ακόμα και στη φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση.

 Όπως αναφέρει η Guardian, η γερουσία πέρασε μία τροπολογία σε ένα νομοσχέδιο, η οποία προβλέπει έως και ένα χρόνο κάθειρξης για όποιον, το δικαστήριο κρίνει, ότι έχει υποπέσει σε συκοφαντία.  

Οι αρχισυντάκτες και οι εκδότες μπορούν να γλιτώσουν τη φυλάκιση, πληρώνοντας πρόστιμο μέχρι 50.000 ευρώ.   Σημειώνεται ότι ο νόμος πρέπει να ψηφιστεί από το ιταλικό κοινοβούλιο, ώστε να ισχύσει. Σε περίπτωση που το επικίνδυνο νομοσχέδιο ψηφιστεί κινδυνεύουν πάνω από 20.000 δημοσιογράφοι της χώρας.  

Ο Franco Siddi, γενικός γραμματέας της ένωσης δημοσιογράφων στην Ιταλία, μέσω δήλωσής του ενημέρωσε ότι πρέπει να υπάρξει «μία άμεση και δυνατή αντίδραση απ' όλη την ιταλική δημοσιογραφία εναντίον της σκοτεινής σελίδας που γράφτηκε σήμερα (εχθές) στη γερουσία.». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου