Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Στάση εργασίας τη Δευτέρα 28/1, στις 17.00-19.00 και συνέλευση στο ΑΜΠΕ-Συμπαράσταση στα ΜΜΜ


Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ εξήγγειλε στάσεις εργασίας σε όλα τα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ, καθώς και σύγκληση συνελεύσεων με αντικείμενο την ΚΥΑ. Στο ΑΜΠΕ, στην Αθήνα, η στάση-συνέλευση είναι τη Δευτέρα 28/1 στις 17.00-19.00. Εξάλλου η Ένωση εξέδωσε και ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς «που αγωνίζονται για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς». «Η κατάργηση των ΣΣΕ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», προσθέτει η ανακοίνωση «δημιουργεί συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και επιστροφής σε συνθήκες εργασίας που παραπέμπουν σε άλλες εποχές».
Οι σχετικές ανακοινώσεις έχουν ως εξής:


ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΜΕ

24 Ιανουαρίου 2013
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επαναβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την αταλάντευτη θέση του κλάδου, ότι βασική προϋπόθεση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας είναι η εφαρμογή των ΣΣΕ, η απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στο πλαίσιο του Κώδικα Δεοντολογίας.
Η Κυβέρνηση, όμως, με τις ολέθριες πρακτικές της, και κυρίως με την καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου για τους δημοσιογράφους με την έκδοση ΚΥΑ, καταργεί τις ΣΣΕ, υπονομεύοντας τη δημοσιογραφική λειτουργία.
Ο Κλάδος απορρίπτει αυτές τις πρακτικές και απαιτεί την εφαρμογή και υπογραφή ΣΣΕ και στα δημόσια αλλά και στα δημοτικά ΜΜΕ.
Στη σημερινή συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε την κήρυξη στάσεων εργασίας, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
  • Στην ΕΡΤ από τις 16.30 έως τις 18.30 την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013.
  • Στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΞΕΝΙΟΣ FM 97,4», «ΚΑΝΑΛΙ 1», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM » από τις 14.00 έως τις 16.00 τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013.
  • Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις 17.00 έως τις 19.00 τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013.
  • Στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Ενημέρωσης από τις 10.00 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013.
Κατά το χρόνο των στάσεων θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των δημοσιογράφων στους χώρους εργασίας (ειδικά για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς η συνέλευση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84»), προκειμένου να συμφωνηθεί το κοινό πλαίσιο των κινητοποιήσεων, όλων των εργαζομένων στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ, απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, με τις οποίες απαξιώνεται σε αυτά η δημοσιογραφική λειτουργία.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις κυβερνητικές αυτές πολιτικές, οι οποίες στην ουσία στρέφονται κατά του δικαιώματος της ενημέρωσης της κοινής γνώμης και καλεί τους καθ’ ύλην αρμόδιους να διαπραγματευτούν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιστράτευση των εργαζομένων στο «ΜΕΤΡΟ» και τις απειλές της Κυβέρνησης για σύλληψη της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας. Καταδικάζει τα αυξανόμενα κρούσματα αυταρχισμού εναντίον όσων αγωνίζονται για τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων.
Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αγωνίζονται για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Η κατάργηση των ΣΣΕ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δημιουργεί συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και επιστροφής σε συνθήκες εργασίας που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Η τρικομματική κυβέρνηση, αφού συμβιβάστηκε με την λογική Siemens στην πολιτική και την κοινωνία, ύστερα επιδόθηκε με πάθος στην κατάργηση δικαιωμάτων, ελευθεριών και τώρα οι πολιτικές αυτές επιβάλλονται και στο «ΜΕΤΡΟ» για να επιτύχουν την εσωτερική υποτίμηση της ζωής των Ελλήνων.
Είναι οι πολιτικές των μνημονίων και των φορέων που τις στηρίζουν, τις εφαρμόζουν και εκτελούν διατεταγμένες υπηρεσίες σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.
Καλούμε τους συναδέλφους να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να σταματήσουν την προσπάθεια συκοφάντησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ, ΑΜΠΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΙΣΑ-ΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΩΝ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ.... (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ Κ.Υ.Α. ΟΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 2 ΕΩΣ ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΜΕ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ!!! - ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ) ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΩΡΑ!!!! κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΟΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή