Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Αθλητικό τμήμα ΑΜΠΕ: Όχι στις μειώσεις μισθών-«Κόκκινη γραμμή» το 5%



Ο εφησυχασμός των τελευταίων εβδομάδων σχετικά με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, προκαλεί έντονη ανησυχία. Σε περίπτωση που ο αρμόδιος Υπουργός προχωρήσει στο σχέδιό του, οι εργαζόμενοι στο ΑΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Τύπου βρίσκονται στο πρωτοφανές σημείο να πρέπει να ρυθμίσουν τη ζωή τους με αποδοχές μειωμένες κατά 60% σε σχέση με τις 31/12/2009. Δεν γνωρίζουμε κανέναν άλλον κλάδο με τόσο τραγικές και ισοπεδωτικές περικοπές.

-         Θεωρούμε ότι έως τώρα δεν έχει γίνει στοιχειώδης διαπραγμάτευση, ούτε επαφές με τον πολιτικό κόσμο, όπως είχε συμβεί στο αντίστοιχο διάστημα του Δεκεμβρίου 2011. Συνεπώς, υπάρχει ακόμα χρόνος, αρκεί η ΕΣΗΕΑ να δραστηριοποιηθεί άμεσα.
-         Καλούμε τους εκπροσώπους μας να ορίσουν άμεσα ημερομηνία σύγκλησης γενικής συνέλευσης γιατί ό,τι οριστικοποιείται, δεν διαφοροποιείται.
-         Επισημαίνουμε την απόλυτη ανάγκη σύμπραξης και κοινής πορείας με τη Γενική Γραμματεία. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνουμε παρατηρητές των εξελίξεων.

Θεωρούμε πως το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η ΕΣΗΕΑ είναι να μην αποδεχθεί την ΚΥΑ, χωρίς να εξασφαλίσει από τους αρμόδιους υπουργούς πως η μείωση στους μισθούς των εργαζομένων του ΑΜΠΕ δεν θα ξεπεράσει το 5%. Το μέτρο αυτό να ισχύσει τουλάχιστον για όσους αμείβονται με την υπό κατάργηση Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Είναι η μεγαλύτερη και η τελευταία υποχώρηση που μπορούμε να κάνουμε, καθώς επιδίωξή μας είναι να αγωνιστούμε ενάντια σε οποιαδήποτε (νέα) μείωση.

Οι μισθοί μας έχουν υποστεί δύο διαδοχικές οριζόντιες μειώσεις 20% (10% + 10%) από το 2010 ενώ καταργήθηκαν ολοκληρωτικά τα δώρα και το επίδομα αδείας. Σε όλα αυτά, αν υπολογίσουμε και τα πλήγματα που δέχθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, με τη μείωση του αφορολόγητου και τις εισφορές αλληλεγγύης, οι μισθοί μας έχουν ήδη υποστεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΩ ΤΟΥ 35% ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ.
Κατά συνέπεια, το ΕΛΑΧΙΣΤΟ και απόλυτα ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ που μπορεί να κάνει η ΕΣΗΕΑ για τους εργαζόμενους του ΑΜΠΕ, είναι να απαιτήσει «φρένο» στο ανώτατο όριο του -5%, σε περιπτώσεις όπου η ένταξη στο μισθολόγιο της ΚΥΑ συνεπάγεται μεγαλύτερη μείωση. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν πρέπει επ’ ουδενί να υπογραφεί η ΚΥΑ, αλλά να ξεκινήσουν άμεσα κινητοποιήσεις.


Οι εργαζόμενοι του Αθλητικού Τμήματος ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου