Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα εργαζομένων στο ΑΜΠΕ στην Αθήνα στις 12/2ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΜΠΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 12/2

Έπειτα από εφτά ημέρες απεργίας ενάντια στο περιεχόμενο της ΚΥΑ και υπέρ της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας και της υπεράσπισης των συμβασιούχων, η κυβέρνηση επιμένει στην ανάλγητη πολιτική και δεν κάνει καμία απολύτως παραχώρηση στα δίκαια και νόμιμα αιτήματά μας.
Επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε το δικαίωμα της ελεύθερης συλλογικής διαπραγμάτευσης, επειδή θέλουμε προσωπική, επαγγελματική και οικονομική αξιοπρέπεια, αλλά και επειδή θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει και να λειτουργεί απρόσκοπτα το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων που είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού, προτείνουμε τα εξής στην Ένωση:
1.     Επειδή ο αγώνας για συλλογικές συμβάσεις είναι αγώνας όλων των εργαζομένων στην Ελλάδα, θεωρούμε προϋπόθεση για να υπάρξει αποτέλεσμα να κινητοποιήσουν οι Ενώσεις μας και τα ιδιωτικά ΜΜΕ, χωρίς τους δημοσιογράφους των οποίων δεν νοείται διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης. Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ τασσόμαστε ΟΜΟΦΩΝΑ υπέρ της αναστολής των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων στο ΑΜΠΕ. Τασσόμαστε ΟΜΟΦΩΝΑ υπέρ των κάθε μορφής απεργιακών κινητοποιήσεων υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι η Ένωση θα συμπεριλάβει σε αυτές ολόκληρο τον κλάδο δηλ. τα ιδιωτικά ΜΜΕ με στόχο τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ. Ζητούμε δε από την ΠΟΕΣΥ να συνεννοηθεί με τις υπόλοιπες ενώσεις για συνολική διεκδίκηση της ΣΣΕ σε όλη την Ελλάδα.
2.     Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ να ζητήσουν από το ΔΣ της Ένωσης να αναστείλει πλήρως τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΑΜΠΕ.
3. Ζητάμε ακόμη να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση της «αποΔΕΚΟποίησης» του ΑΜΠΕ και της ΕΡΤ.
4. Ζητάμε επίσης παρουσία μελών του ΔΣ στις συγκεντρώσεις-άτυπες συνελεύσεις μας.
5. Τέλος, ζητάμε πρωτοβουλίες της ΕΣΗΕΑ και των άλλων ενώσεων για διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ ενόψει της απόπειρας κατάργησης του αγγελιόσημου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων
Πέτρος Τσάγκαρης, μικτό ΕΣΗΕΑ
Μιχάλης Ψύλος, ΔΣ ΑΜΠΕ
Μαρία Λάζου, μικτό ΕΠΗΕΑ

1 σχόλιο:

  1. Θα ήθελα να διευρινιστεί ότι στη συνέλευση της 12/2 από την οποία προέκυψε το τελευταίο ψήφισμα των εργαζόμενων στο ΑΜΠΕ, δεν συμμετείχαν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στο ΑΜΠΕ, (πολύ κακώς ίσως, ωστόσο, προσωπικά δεν κατάλαβα εγκαίρως την αναγκαιότητά της, όπως δεν είχα καταλάβει και την αναγκαιότητα αυτής της Παρασκευής), ούτε καν οι μισοί...Ως εκ τούτου με τις παραπάνω «ομόφωνες» αποφάσεις θεωρώ ότι τάσσονται μόνο όσοι ήταν παρόντες στη συγκεκριμένη συνέλευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή