Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Και την Πέμπτη απεργία-Στις 13.00 συνέλευση στο ΑΠΕ

Μετά τη σημερινή γενική συνέλευση των συντακτών που δουλεύουν στα δημόσια ΜΜΕ αλλά και τη συνάντηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και των άλλων ενώσεων με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία, δηλ. μέχρι τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής. Αύριο Πέμπτη 7/2, κατά τη διάρκεια της απεργίας οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ πραγματοποιούμε συγκέντρωση-συζήτηση στο ΑΠΕ για να αποτιμήσουμε τη μέχρι τώρα κατάσταση και να προτείνουμε στις ενώσεις την περαιτέρω στάση που πρέπει να κρατήσουμε. Θα υπάρχει και παρουσία μελών του ΔΣ της Ένωσης.
Η σχετική ανακοίνωση των ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ έχει ως εξής:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, μετά και τη σημερινή συνέλευση των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ, κηρύσσει νέα 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 7 Φεβρουαρίου 2013, έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής, 8 Φεβρουαρίου 2013.
Η απεργία αφορά τους συντάκτες και τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων μαζί με όλους τους εργαζόμενους συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τη διαδικασία, που οδήγησε σ’ αυτήν την ΚΥΑ, η οποία καταργεί κάθε έννοια ΣΣΕ και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης.
Απαιτούμε τη διατήρηση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί και γραφεία τύπου). Απαιτούμε την παραμονή στην εργασία τους των «συμβασιούχων» συναδέλφων στην ΕΡΤ, τον «Αθήνα 9,84» και οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο τομέα.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου