Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΕΣΥ: Η 20ή Φεβρουαρίου αφετηρία για αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας για ολόκληρο τον κλάδο

Η ΠΟΕΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση, που άπτεται και των φλεγόντων ζητημάτων των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ. Η Ομοσπονδία, που θεωρεί την πανεργατική απεργία της 20ής Φεβρουαρίου ως ευκαιρία για έναρξη αγώνα διαρκείας σε όλο τον κλάδο, απαιτεί συλλογικές συμβάσεις, καταγγέλλει την πραξικοπηματική έκδοση της ΚΥΑ και ζητά την ανανέωση των συμβάσεων των 74 συναδέλφων-ισσών της ΕΡΤ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 


Την οργή του δημοσιογραφικού κόσμου έχει προκαλέσει η αρνητική στάση της κυβέρνησης για την υπογραφή ΣΣΕ στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης - η οποία κορυφώθηκε με την πραξικοπηματική έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Ακριβώς την ίδια τακτική ακολουθούν και οι εκδότες των ιδιωτικών ΜΜΕ οι οποίοι εδώ και τρία χρόνια αρνούνται την υπογραφή ΣΣΕ, έχοντας προχωρήσει μονομερώς σε περικοπές 30 -40% των αποδοχών. Μία πολιτική που ακολουθείται σε όλους τους κλάδους εργασίας και πλήττει όλη την κοινωνία, γι’ αυτό και όλοι μαζί θα πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή της.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ στηρίζει τον αγώνα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την ανανέωση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου για τους 74 συναδέλφους της ΕΡΤ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν, την ανάκληση των απολύσεων των οκτώ συμβασιούχων δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84, και κυρίως τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας και της απρόσκοπτης ενημέρωσης των δημόσιων μέσων.
Αρχής γενομένης από την πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση της 20ης Φεβρουαρίου, η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες τις Ενώσεις μέλη της, όπως και τις αντίστοιχες των άλλων κλάδων εργαζομένων στα ΜΜΕ σε συμμετοχή, σηματοδοτώντας την έναρξη αγώνα διαρκείας σε όλο τον κλάδο για:
 • υπογραφή ΣΣΕ και υποχρεωτική εφαρμογή της σε όλα τα ΜΜΕ,
 • αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας Ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος με επιστροφή όλων των αποθεματικών που δήμευσαν μετά το “κούρεμα” μέσω του PSI , κατ’ εντολή της τρόικας. Με διατήρηση του αυτόνομου, αυτοδιοίκητου, με αιρετή διοίκηση ΕΔΟΕΑΠ και τη διαφύλαξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από τα διαλυτικά-αρπακτικά “μνημονιακά” σενάρια,
 • αποκατάσταση όλων των συντάξεων,
 • καθώς και επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου,
 • ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις, απόκρουση των ατομικών συμβάσεων και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα,
 • πρωτοβουλίες για τη στήριξη των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας.
Οι δημοσιογράφοι μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα παλέψουμε σε ένα κοινό αγωνιστικό - απεργιακό μέτωπο, διεκδικώντας τη συνολική κατάργηση του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την ανάκτηση και κατοχύρωση όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, με στόχο πάντα να πλήξουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και να χειραγωγήσουν το χώρο της Ενημέρωσης.

2 σχόλια:

 1. Θα έπρεπε να δημοσιοποιήσετε την ΚΥΑ ώστε να καταλάβει και ο αναγνώστης-πολίτης τι μισθούς προτείνει η Κυβέρνηση και εσείς αντιδράτε!!!! Οι μισθοί του «δηθεν ενιαίου» που σας τους επιβάλλουν δεν έχουν καμμία σχέση με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι 2-3 φορές μεγαλύτεροι, σε κάποιες περιπτώσεις, από τους υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών που πληρώνονται από το Δημόσιο, με τα ίδια προσόντα και χρόνο προϋπηρεσίας. Το βασικότερο! προέρχονται αυτά τα χρήματα από τους πολίτες και τους φορολογούμενους. Δεν συζητάμε φυσικά ότι τα χρήματα αυτά δίνονται για 6 ώρες αντί 8ώρου σε πενθήμερο!!!
  Ντροπή και στους Υπουργούς της Κυβέρνησης, αν έχουν υπογράψει την ΚΥΑ της ανισότητας και κοροϊδεύουν Λαό και εργαζόμενους με λάβαρο την ΙΣΟΤΗΤΑ και την αμετακίνητη θέση τους. Ζήτω στους Πατρίκιους και Πλήβειους !!!

  Υπάρχουν!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εδώ μπορείτε να δείτε την ΣΣΕ που ισχύει

  http://www.espit.gr/wp-content/uploads/sse/sR08_da128.pdf

  και εδώ μπορείτε να δείτε το σχέδιο ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους στα Δημόσια-Δημοσικά ΜΜΕ

  http://www.asyntaxtostypos.org/wp-content/uploads/2013/01/KYAgiadimosiamesa.pdf

  ΜΠΡΑΒΟ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή