Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Εικοσιτετράωρη απεργία τη Δευτέρα στα δημόσια μέσα ενημέρωσης και συγκέντρωση-συνέλευση

Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, από τις 6 το πρωί της Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου έως τις 6 το πρωί της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου, κήρυξαν η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την ανανέωση των συμβάσεων 74 δημοσιογράφων της ΕΡΤ, την ανάκληση των απολύσεων των 8 συμβασιούχων δημοσιογράφων του "9,84".
Την ίδια ημέρα, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) για να συζητηθεί η πορεία των κινητοποιήσεων.
Οι σχετικές ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ:


24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, υλοποιώντας την εντολή της βάσης, όπως εκφράστηκε στα ψηφίσματα των συνελεύσεων των συντακτών στα δημόσια ΜΜΕ, κηρύσσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 4 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τρίτης, 5 Φεβρουαρίου 2013. Η απεργία αφορά τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μαζί με όλους τους δημοσιογράφους ξεκινούν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, οι οποίες θα έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα, θα καθορίζεται από το Δ.Σ. σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο κάθε Μέσου και θα ανακοινώνεται προοδευτικά.
Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τη διαδικασία, που οδήγησε σ’ αυτήν την ΚΥΑ, η οποία καταργεί κάθε έννοια ΣΣΕ, τη δημοσιογραφική λειτουργία και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης.
Απαιτούμε τη διατήρηση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί και γραφεία τύπου).
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση, τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 12 μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) προκειμένου να συζητηθεί η κλιμάκωση του αγώνα.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Απεργία τη Δευτέρα σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ

Μετά την απόφαση της ΕΣΗΕΑ να κηρύξει 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 στα δημόσια μέσα ενημέρωσης η ΠΟΕΣΥ, επεκτείνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα περιφερειακά δημόσια ΜΜΕ, τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου από 06.00 έως 06.00 της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου.
Διεκδικούμε:
· Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στηρίζουμε το θεσμό που πλήττεται από την κυβερνητική πολιτική.
· Την ανανέωση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου 74 δημοσιογράφων της ΕΡΤ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τις επόμενες ημέρες. Η δρομολογημένη απομάκρυνσή τους αλλάζει, αποδυναμώνει, απαξιώνει το τηλεοπτικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης και οδηγεί στην ανεργία δεκάδες δημοσιογράφους.
· Την ανάκληση των απολύσεων των οκτώ συμβασιούχων δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.
· Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας και της απρόσκοπτης ενημέρωσης των δημόσιων μέσων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να ενεργοποιήσουν τα μέλη τους και να διασφαλίσουν την επιτυχή διοργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης.

      Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)
και γενική συνέλευση των εργαζομένων για την πορεία των κινητοποιήσεων

                                                    
                                                                                                                Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου