Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης από τις Μεσογειακές Ενώσεις

Η Σύνοδος των Μεσογειακών Ενώσεων-μελών της ΔΟΔ, η οποία συνεκλήθη στην Ταγγέρη, ενέκρινε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:  
«Εμείς, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων από τις χώρες της Μεσογείου στη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στη Ταγγέρη από τις 16 έως τις 17 Φεβρουαρίου, δηλώνουμε:
Γνωρίζοντας τις ολέθριες επιπτώσεις από την κρίση του Ευρώ για τους Ελληνες εργαζόμενους, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες απολύσεις και  μειώσεις μισθών σε δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την τελευταία απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία ακυρώνονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και  αποδυναμώνονται τα δημοσιογραφικά δικαιώματα καθώς και τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, που δέχονται τα Ταμεία Συντάξεων και Κοινωνικής Ασφάλισης των δημοσιογράφων.
Επικροτούμε τον αγώνα, που δίνουν οι Ελληνες δημοσιογράφοι  και ιδιαίτερα τις τελευταίες γενικές απεργίες και τη μεγαλειώδη αντίσταση, που προβάλλουν στο μνημόνιο το οποίο συνεχίζει να αποδυναμώνει τα εργασιακά δικαιώματα και την κοινωνική προστασία όλων των Ελλήνων εργαζομένων. 
Διακηρύσσουμε την αλληλεγγύη μας στους Ελληνες συναδέλφους, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα που διεξάγεται στην Ευρώπη, για να συνθλιβούν τα σχέδια των κυβερνήσεων, που θέλουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν για μια κρίση την οποία δεν προκάλεσαν.
Καλούμε τη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων να συνδράμει με κάθε τρόπο οικονομικά και πολιτικά, τον αγώνα των Ελλήνων συναδέλφων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου