Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση Μιχάλη Ψύλου


ΔΗΛΩΣΗ του Μιχάλη Ψύλου,
Εκπροσώπου των εργαζομένων  στο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Συνάδελφοι,
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις  στα δημόσια ΜΜΕ  με νέες 24ωρες απεργίες, τρίωρη στάση εργασίας στα ιδιωτικά και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα.
 
Η απόφαση-πρόταση  της συγκέντρωσης των εργαζομένων στο Αθηναικό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ  ήταν να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με  πολύωρες στάσεις εργασίας στην προοπτική κήρυξης απεργιών σε όλα τα μέσα ενημέρωσης –Δημόσια και Ιδιωτικά-καθώς η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης αφορά όλο τον κλάδο. Όπως επίσης  όλους τους συναδέλφους αφορά η ματαίωση της απόλυσης των συμβασιούχων στην ΕΡΤ, τον 984 κλπ.
 
Ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι αντίπαλός μας δεν είναι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αλλά η κυβερνητική πολιτική, θεωρώ ότι  απόφαση του ΔΣ ήταν  εσφαλμένη σε ότι αφορά το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και αυτό για έναν καθοριστικό λόγο : Για  να υπάρξουν νικηφόρες απεργίες πρέπει αυτές να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την εκφρασμένη βούληση των εργαζομένων του κάθε χώρου.
 
Πολύ περισσότερο ισχύει αυτό για το ΑΠΕ-ΜΠΕ ,καθώς δεκάδες εργαζόμενοί του στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές  ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ κανονικά –όχι φυσικά γιατί είναι απεργοσπάστες-αλλά γιατί οι οικείες συνδικαλιστικές ενώσεις τους έκριναν πως δεν πρέπει να μετάσχουν στην απεργία .
 
Φυσικά και εμμένουμε  στη συμπαράταξη όλων των εργαζομένων  στον κλάδο, ενόψει και  των νέων αγώνων  που έρχονται λόγω και της επικείμενης κατάργησης του αγγελιόσημου. Η συμπαράταξη δεν σημαίνει ωστόσο ότι και οι μορφές πάλης  είναι φετίχ.O στόχος  είναι  κοινός  για ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ -η υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων. Τα μέσα για τη διεκδίκησή του μπορούν να ποικίλουν, γι` αυτό άλλωστε στα ιδιωτικά μέσα κηρύχθηκε στάση εργασίας. 
 
ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
 
 
Μιχάλης Ψύλος
 
Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου