Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Διήμερη απεργία στη ΓΓΕ λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων-Συνεχίζονται οι απεργίες στην ΕΡΤ, παρά την απαγόρευση


Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας προχώρησαν σε 48ωρη απεργία από το πρωί του Σαββάτου έως το πρωί της Δευτέρας, επειδή δεν τους καταβάλλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές για τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες. Εξάλλου στην ΕΡΤ, μετά την πρωτοφανή απόφαση που απαγορεύει κάθε απεργία της ΕΣΗΕΑ, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με την κάλυψη της ΠΟΕΣΥ. Οι σχετικές ανακοινώσεις των Ενώσεων έχουν ως εξής:

Για ΓΓΕ-ΓΓΕ
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ κηρύσσουν 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 18 Μαΐου 2013 έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 20 Μαΐου 2013, για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.
Στους δημοσιογράφους στη ΓΓΕ-ΓΓΕ δεν καταβάλλονται παράνομα και καταχρηστικά δεδουλευμένες αποδοχές για τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες. Οι Ενώσεις ζητούν να καταβληθούν αμέσως οι δεδουλευμένες αποδοχές όλων των συναδέλφων.

Για την ΕΡΤ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε ομόφωνα και με σύμφωνη γνώμη και των 5 Προέδρων των Ενώσεων-μελών με βάση το καταστατικό της Ομοσπονδίας (άρθρο 2 παράγραφος 4, άρθρο 3 παρ. 2, 3 και 8, άρθρο 11 παρ. 2 και άρθρο 38 παρ. 2 και 3) νέες στάσεις εργασίας:

για την Αθήνα και την περιφέρεια
  • το Σάββατο 18 Μαΐου από τις 7 έως τις 10 το πρωί
  • την Κυριακή 19 Μαΐου από τις 7 έως τις 10 το πρωί
για την ΕΤ3
  • το Σάββατο 18 Μαΐου 10:30 έως 13:30
  • την Κυριακή 19 Μαΐου 10:30 έως 13:30.
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντιμετωπίζουν την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία δεν καταβάλλει στους δημοσιογράφους από τον περασμένο Νοέμβριο την αμοιβή για την εργασία της Κυριακής, των αργιών και τις υπερωρίες. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.
Η ΠΟΕΣΥ αξιώνει την ικανοποίηση των αιτημάτων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, που σε ανακοίνωση που απέστειλαν στην Ομοσπονδία διεκδικούν, ρωτώντας τη διοίκηση της ΕΡΤ:
«Με ποιες κινήσεις θα διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΡΤ. Πώς θα περιφρουρηθεί η ανεξαρτησία του δημοσιογραφικού έργου. Πώς η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα συνεισφέρει στην υπεύθυνη ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Ποια είναι τα σχέδια για την ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ, το σύνολο της οποίας βρίσκεται στις λίστες «αξιοποίησης» του ΤΑΙΠΕΔ.
Ποια είναι η θέση της Διοίκησης για το σχέδιο νόμου του υπ. Εσωτερικών που διαμορφώνει το πλαίσιο ακόμα και για την κατάργηση της ΕΡΤ.
Πότε και με ποιες διαδικασίες θα επιστρέψουν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που είναι άνεργοι από το Φλεβάρη.
Ποιες είναι οι προθέσεις της Διοίκησης για τις πολυδάπανες μεικτές και εξωτερικές παραγωγές οι οποίες εγκρίνονται εκτός κάθε πλαισίου και συγκεκριμένου σχεδιασμού αλλά και για τα «χρυσά» συμβόλαια προσωπικού ειδικών θέσεων και συμβούλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου