Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΟ 65% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΤΟ 59% ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που διεξήχθη για λογαριασμό του tvxs.gr, ένα συντριπτικό ποσοστό των πολιτών τάσσονται κατά του «λουκέτου» που επέβαλε η κυβέρνηση στην ΕΡΤ: Το 65% από αυτούς δηλώνουν ότι διαφωνούν με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Παράλληλα τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησής της ενώ διαφωνούν και με την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ/ΔΕΗ αλλά και της παράδοσης του ορυκτού πλούτου της χώρας σε ιδιώτες, όπως στην περίπτωση της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.



Το 65% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Το 27% δηλώνει ότι συμφωνεί, ενώ Δεν Γνωρίζω απαντά το 3% των πολιτών. Ένα 5% απαντά Ούτε Διαφωνώ/Ούτε Συμφωνώ.

Διαφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις οι πολίτες
Σε μεγάλα ποσοστά οι πολίτες διαφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις σημαντικών για τη χώρα δημόσιων επιχειρήσεων. Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ το 59% μάλλον διαφωνεί ενώ το 31% μάλλον συμφωνεί. Το 9% απάντησε Δεν Γνωρίζω ενώ το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ το 64% των πολιτών μάλλον διαφωνεί, το 23% μάλλον συμφωνεί. Δεν Γνωρίζω απαντά το 12% ενώ το 1% των ερωτώμενων δεν απάντησε. Την ίδια ώρα, το 56% μάλλον διαφωνεί με τηνιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το 56% μάλλον συμφωνεί ενώ το 10% απάντησε Δεν Γνωρίζω. Το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (τουριστικού ενδιαφέροντος) το 59% μάλλον διαφωνεί ενώ το 29% μάλλον συμφωνεί. Δεν Γνωρίζω λέει το 11%. Το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση.


Αναφορικά με τον ορυκτό πλούτο της χώρας (Σκουριές/εξόρυξη χρυσού Χαλκιδικής/Πετρέλαια) το 59% των πολιτών μάλλον διαφωνεί με την εκμετάλλευση από ιδιώτες, το 29% μάλλον συμφωνεί, ενώ το 12% απάντησε Δεν Γνωρίζω.

Τέλος αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων και λιμανιών το 51% των πολιτών δηλώνει ότι μάλλον διαφωνεί, το 37% μάλλον συμφωνεί ενώ το 11% απαντά Δεν Γνωρίζω. Το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου