Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ο Κ. Θεοδωρακάκος για την υποψηφιότητά στο Μικτό

Ανεβάζουμε και πάλι το κείμενο του έτερου υποψήφιου εκπροσώπου για το Μικτό Συμβούλιο, Κυριάκου Θεοδωρακάκου:
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Θέλω να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, για το Μεικτό Συμβούλιο της Ένωσης, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι εκλογές αυτές διεξάγονται μέσα στο καταθλιπτικό περιβάλλον που δημιούργησε η αιφνιδιαστική κυβερνητική απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου που εκτός των άλλων οδηγεί στην ανεργία 2600 συναδέλφους μας, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους.
Η συμμετοχή όλων μας στις εκλογές αυτές, είναι το μόνο που διασφαλίζει ότι θα εκλεγούν εκπρόσωποι με την διαπραγματευτική ισχύ που απαιτείται.
Παρ’ ότι όλα γύρω μας είναι φοβερά, δεν φοβόμαστε να ονειρευτούμε.
Εργαζόμαστε σε ένα δημόσιο μέσον με μεγάλη ιστορία, σπουδαία προσφορά, υψηλή συμβολική και πραγματική αξία.
Το αποτέλεσμα αυτό κερδήθηκε, χάρις στον καθημερινό μόχθο, τη δημιουργικότητα και τους αγώνες των εργαζομένων .
Δυστυχώς όμως, τα δημόσια μέσα, όπως και το ίδιο το δημοσιογραφικό λειτούργημα, συκοφαντούνται και απαξιώνονται καθημερινά, συστηματικά και σκόπιμα.
Για να περιφρουρήσουμε αποτελεσματικά τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας, πρέπει να προστατεύσουμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.
Με όπλο την ενότητα, να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα και ρεαλισμό τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Να αγωνιστούμε για την αποκατάσταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την ενίσχυση του κύρους του Πρακτορείου, την αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση.
 
Κυριάκος Θεοδωρακάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου