Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό άλλαξε! Προς το πολύ χειρότερο...


Πράγματι, κ. Σαμαρά, αλλάζει η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Τα καταφέρατε!

Το εξώφυλλο της σημερινής «Liberation» («Ποιος έσβησε την τηλεόραση;») δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. Το ίδιο θέμα έχουν πρωτοσέλιδο τόσο η «Φιγκαρό» όσο και η «Ουμανιτέ». Εκατοντάδες άλλα έντυπα και σάιτ του εξωτερικού έχουν επίσης ως πρώτη είδηση το κλείσιμο της ΕΡΤ, τη φίμωση της δημόσιας τηλεόρασης. Θυμίζει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου Τύπου για την Ελλάδα την εποχή της χούντας. Τελικά, πράγματι η εικόνα της χώρας άλλαξε.

Ο Σαμαράς είχε το θράσος να επικαλεστεί σήμερα το «1984» του Όργουελ. Μας είπε ότι αυτό το φανταστικό καταπιεστικό καθεστώς όπου ακόμη και οι λέξεις είχαν χάσει το νόημα τους, το ζούσαμε μέχρι τώρα, αλλά ο Σαμαράς είναι εδώ για να μας απελευθερώσει. Πραγματικά οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Το σημερινό ακροδεξιό κεφενειακό  παραλήρημα του κουτσαβάκη πρωθυπουργού αποδεικνύει αυτομάτως πόσο παρόν είναι σήμερα αυτό το οργουλιανό καθεστώς που ο ίδιος τολμάει να καταγγείλει. Όμως επειδή, όπως μαθαίνουμε, μπορεί να διαβάζει διαγώνια, καλό είναι να μελετήσει γρήγορα ένα άλλο έργο του Τζ. Όργουελ, το «Φόρος τιμής στην Καταλωνία» μήπως και μάθει τίποτε (εκεί ο Άγγλος συγγραφέας περιγράφει τον αγώνα της εξεγερμένης Ισπανίας ενάντια στους φασίστες...).

Παρά τις προθέσεις του Σαμαρά να εξαλείψει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, η κοινωνία θα επιμείνει στις «αγκυλώσεις» της: Δικαίωμα στη δουλειά, στον αξιοπρεπή μισθό, στη δωρεάν υγεία και παιδεία, στην ελεύθερη και αμερόληπτη ενημέρωση, δηλ. σε όλα αυτά που θέλει να καταστρέψει η κυβέρνηση.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου