Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Να αναιρέσει την απόφασή του για την ΕΡΤ ζητά από τον πρωθυπουργό η EBU-UER

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU-UER) ζητά από τον πρωθυπουργό να ακυρώσει την απόφασή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο πρόεδρος της EBU-UER, ο οποίος δίνει αυτή τη στιγμή ζωντανή συνέντευξη στην τηλεόραση της ΕΡΤ, και η γενική διευθύντριά της ζητούν σε επιστολή τους προς τον Αντώνη Σαμαρά να «ασκήσει όλη του την επιρροή για να ακυρωθεί αμέσως αυτή η απόφαση», αναφέρεται σε ανακοίνωση της UER. «Η ύπαρξη των δημόσιων μέσων και η ανεξαρτησία τους όσον αφορά την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών», τονίζεται.

Η EBU είναι η επαγγελματική ένωση των εθνικών ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών που διαπραγματεύεται και συνηγορεί υπέρ των συμφερόντων των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων στην Ευρώπη. - See more at: http://left.gr/news/deite-zontana-programma-ton-ergazomenon-tis-ert#sthash.VCIEeaS6.dpuf

Η EBU-UER αναφέρει επίσης: «Το προσωπικό της ΕΡΤ συνεχίζει τη μετάδοση προγράμματος από τα στούντιό της και να εκπέμπει μέσω συνεχούς ροής στο διαδίκτυο, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της EBU. Η EBU διατηρεί την πρόσβασή της στο πρόγραμμα και το αναμεταδίδει μέσω δορυφόρου, προκειμένου να δώσει στα ευρωπαϊκά δημόσια ΜΜΕ πρόσβαση στο περιεχόμενο των ειδήσεων της ΕΡΤ».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου