Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Απορρίφθηκε από τον ΕΔΟΕΑΠ το αίτημα για παροχή έκπτωσης στα ασφάλιστρα οικογενειών συναδέλφων με δυο παιδιά άνω των 24 ετών



Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ το αίτημα που είχαμε καταθέσει τον περασμένο Μάιο http://ergazomenoiapempe.blogspot.gr/2013/06/blog-post_30.html) για τη μείωση των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε τέκνα ασφαλισμένων μετά την συμπλήρωση του 24ου ή του 26ου έτους της ηλικίας τους.
Η έκπτωση των εισφορών που σήμερα ανέρχονται στα 100 ευρώ το μήνα ανά ασφαλιζόμενο μέλος είχε ζητηθεί ιδιαίτερα για την ανακούφιση των συναδέλφων που ασφαλίζουν δυο παιδιά.


Η επιστολή της Διοίκησης του Ταμείου έχει ως εξής:

«Σε απάντηση του από 25-6-2013 εγγράφου σας με το οποίο μας γνωστοποιείται αίτημα εργαζομένων στο ΑΠΕ ΜΠΕ, των οποίων είστε εργασιακός εκπρόσωπος, με θέμα την επανεξέταση του ύψους της μηνιαίας εισφοράς συνέχισης ασφάλισης ανηλίκων τέκνων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού στην υπ αριθ. 43 συνεδρίασή του της 0-10-2013, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των τέκνων ασφαλισμένων μας καθώς και τα έσοδα από το μέτρο αυτό, αλλά και την απήχηση που είχε στα μέλη μας, αποφάσισε μεταξύ άλλων να διατηρήσει το ύψος της εισφοράς ως έχει.
Επίσης για ενημέρωσή σας αναφέρουμε, ότι ορίστηκε το τρίμηνο ως ανώτατος χρόνος για την καταβολή της μηνιαίας εισφοράς μετά το πέρας του οποίου θα διακόπτεται η περίθαλψη και αφού εξοφλούνται τα οφειλόμενα, καθώς και το ποσό κατά το διάστημα της διακοπής, θα επανέρχεται το δικαίωμα από την ημέρα της εξόφλησης.
Είμαστε ότι κατανοείτε, πως όλες οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου λαμβάνονται πάντα με γνώμονα τη στήριξη των ασφαλισμένων μας στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που όλοι διανύουμε αλλά και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΔΟΕΑΠ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου