Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ευχαριστήρια επιστολή της Σοφίας Αραβοπούλου

Από την συνάδελφο Σοφία Αραβοπούλου, λάβαμε την παρακάτω επιστολή

Συνάδελφοι, 
                     Φίλες και φίλοι, οι εκλογές αυτές ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα που για πρώτη φορά έζησα από την πλευρά του ανθρώπου που οι άλλοι εναποθέτουν επάνω του εκτίμηση και ελπίδα για ένα κοινό καλό στο μέλλον. Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους, φίλους, γνωστούς και άγνωστους συναδέλφους που μου δώσατε τη δυνατότητα να βρεθώ στον δεύτερο γύρο την ερχόμενη Τρίτη, για έναν ουσιαστικό αγώνα.
Το "Σοφία μπες και εσύ μπροστά" ήταν μία κινητήριος δύναμη για μένα μέσα από εσάς. Γιατί όταν μπαίνεις μπροστά παύεις να είσαι εσύ και γίνεσαι το "όλοι". Καλείσαι να μπαίνεις στη θέση του άλλου και στο πρόβλημά του ή στην αδικία που μπορεί να υφίσταται  με την υποχρέωση, την ηθική πρωτίστως και μετά την συνδικαλιστική, να δώσεις απάντηση και να αγωνιστείς για λύση. 
Δεν είναι ούτε απλό, ούτε εύκολο, όταν και ο συνδικαλισμός διέπεται από προσωπικές φιλοδοξίες, παραταξιακά οφέλη, ίντριγκες και έλεγχο καταστάσεων.  Όταν τα λόγια, οι υποσχέσεις και οι μεγαλόπνοες διακηρύξεις μεταμορφώνονται στην πορεία σε παρασκηνιακές αναδιπλώσεις με υπερίσχυση του "εγώ" από το "εμείς", ή του "εμείς" από τους "άλλους". Όλα αυτά που δεν πρέπει να ισχύουν γιατί τελικά δεν υπηρετούν "κοινό" καλό. Έχουμε την ηθική υποχρέωση σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, που οι συλλογικές συμβάσεις έχουν καταργηθεί να υπερασπιστούμε όλους τους συναδέλφους μας και κυρίως αυτούς που βρίσκονται σε αδύναμη θέση. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας. Οι αγώνες μας ξεκίνησαν πριν από τις ψηφοφορίες και θα συνεχιστούν και μετά από αυτές.
Θεωρώ μεγάλη νίκη που ως "σκέτη" Σοφία, ως ένας απλός άνθρωπος με μια απλή ανθρώπινη παρουσία και δραστηριότητα στον   εργασιακό μου χώρο,  έξω από "συντεταγμένες"  τιμήθηκα  με την επιλογή σας να σας εκπροσωπήσω και άκουσα το "είμαι μαζί σου Σοφία".
Την ερχόμενη Τρίτη θα βρεθούμε και πάλι εκεί για να διεκδικήσουμε  αυτό το καθοριστικό για όλους μας  "μαζί" και μέσα από την κάλπη.
Να είστε όλοι καλά.
Σοφία Αραβοπούλου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου