Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ

                                                                                   ΑΘΗΝΑ, 21/10/2015


ΨΗΦΙΣΜΑ 

Οι εργαζόμενοι του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) που συνήλθαμε σήμερα σε γενική συνέλευση υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η ιδιότητα του δημοσιογράφου φύσει και θέσει δεν μπορεί κατ’ ουδένα τρόπο να εξομοιωθεί με αυτή του δημοσίου υπαλλήλου.
            Η δημοσιογραφική μας ιδιότητα, η οποία είναι κατοχυρωμένη στις συλλογικές συμβάσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς είναι αδιαπραγμάτευτη.
Με ομόφωνη απόφαση, απαιτούμε:
α) Από την κυβέρνηση την άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων που πλήττουν άμεσα και έμμεσα και θέτουν σε ομηρία όλους τους εργαζόμενους στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.
            β) Από τον πρόεδρο, το διοικητικό συμβούλιο του ΑΠΕ – ΜΠΕ και τα μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ που συμμετέχουν να πάρουν σήμερα (21/10/2015) θέση απέναντι στην κυβερνητική αυθαιρεσία που πλήττει βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματά μας.   
Ζητούμε ταυτόχρονα από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να κοινοποιήσει το ψήφισμα, να γνωστοποιήσει την πάγια θέση της Ένωσης και να στηρίξει με οποιοδήποτε συνδικαλιστικό τρόπο τις όποιες κινητοποιήσεις ενδεχομένως αποφασίσουν οι εργαζόμενοι.

Η Η εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΑΠΕ – ΜΠΕ στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ


                   Ασπασία Βελονάκη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου