Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δεύτερο απεργιακό φύλλο το Σάββατο 25/2



          Στην έκδοση και 2ου απεργιακού φύλλου θα προχωρήσουν -έπειτα από απόφαση της συνέλευσής τους- οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες στην «Ελευθεροτυπία», μετά την επιτυχία και την εξάντληση του προηγούμενου. Το καινούργιο φύλλο θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 25/2 και θα αφορά όλο το τριήμερο (θα τυπωθεί σε 65.000 αντίτυπα). Είναι προφανής η αναγκαιότητα να συμβάλλουμε στην κυκλοφοριακή επιτυχία του φύλλου.
          Στο μεταξύ, σε κλείδωμα του κτιρίου της εφημερίδας στη Μίνωος προχώρησε από προχθές η εκδότρια επιτρέποντας την είσοδο με συνοδεία security σε όποιον θέλει να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα. Οι εργαζόμενοι αντιδρώντας σ' αυτή τη μεθόδευση, σε πρώτη φάση, στέλνουν εξώδικο στην εργοδοσία...

         
Παραθέτουμε το τελευταίο ψήφισμα των εργαζόμενων, από τη ΓΣ της 21/2/2012

Ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων στην Χ.Κ. Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική

Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. Τεγόπουλος και στην Φωτοεκδοτική στην συνέλευσή τους στις 21 Φεβρουαρίου 2012 ενημερώθηκαμε για την “πρόταση εξόφλησης των απαιτήσεων από δεδουλευμένα των εργαζομένων….” που έδωσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Χ.Κ. Τεγόπουλος και της Φωτοεκδοτικής στους νομικούς εκπροσώπους μας.
Μετά από αναλυτική συζήτηση η συνέλευση με ψήφους 193 κατέληξε στην εξής αντιπρόταση με την οποία ζητεί:
-Να καταβληθεί εκ μέρους της Χ.Κ Τεγόπουλος ένας μισθός σε όλους τους εργαζόμενους μέχρι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Αν απαιτηθεί άρση των κατασχέσεων των εργαζομένων στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Χ.Κ. Τεγόπουλος, θα γίνει εντός του καταστήματος της Τράπεζας από την οποία θα λάβει χρηματοδότηση η Χ. Κ. Τεγόπουλος με ταυτόχρονη καταβολή ενός μισθού, στους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Ταυτόχρονα η συνέλευση των εργαζομένων επαναφέρει τα σημεία του ψηφίσματος της 18ης Ιανουαρίου που είχαν τεθεί ως προϋποθέσεις συνέχισης του διαλόγου με την Χ.Κ. Τεγόπουλος και τα οποία είναι:
-Η δέσμευση της εκδότριας με ρητό, κατηγορηματικό και νομικά ασφαλή τρόπο ότι θα εξαιρέσει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων από το «κούρεμα» ενόψει της συζήτησης της αίτησής για την υπαγωγή της Χ.Κ Τεγόπουλος στο άρθρο 99.
-Η εξόφληση των εργαζομένων στην ένθεση.
-Η γνωστοποίηση στους εργαζόμενους του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των δεδουλευμένων.
-Η γνωστοποίηση στους εργαζομένους του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Χ.Κ. Τεγόπουλος (μπίζνες πλαν).
-Η δέσμευσή της για καταβολή της μισθοδοσίας στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.
Στη συνέλευση τέθηκε και η πρόταση να μοιρασθεί ισόποσα σε όλους τους εργαζομένους το ποσό μιας μηνιαίας μισθοδοσίας η οποία μειοψήφησε, καθώς έλαβε 22 ψήφους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου