Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση συνδικαλιστικών εκπροσώπων του ΑΜΠΕΑνακοίνωση συνδικαλιστικών εκπροσώπων του ΑΜΠΕ

Η κυβέρνηση απομάκρυνε από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΑΜΠΕ, τον Η. Μάτσικα. 
Ωστόσο η αντιστροφή της πραγματικότητας δεν συνάδει με τη δεοντολογία που πρέπει να διακρίνει το επάγγελμά μας. Στη σύντομη θητεία του κ. Μάτσικα στο ΑΜΠΕ ενέσκηψαν πολλά και εξαιρετικά αρνητικά φαινόμενα, τα οποία δεν είχαν συμβεί ποτέ στην υπερ-εκατονταετή λειτουργία του εθνικού πρακτορείου της χώρας. Πολλά από αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποβεί καταστροφικά για την ίδια τη φύση και τη λειτουργία του ΑΜΠΕ, ωστόσο ευτυχώς αυτό αποσοβήθηκε χάρη στη σθεναρή και διαρκή αντίσταση των εργαζομένων.

Απαριθμούμε μόνο μερικά από τα πρωτόγνωρα γεγονότα με τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στο ΑΜΠΕ επί των ημερών του Η. Μάτσικα:
- Ο κ. Μάτσικας προσέφυγε, τουλάχιστον δύο φορές, στον εισαγγελέα προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είχαν κηρύξει οι Ενώσεις μας.
- Συλλογή υπογραφών –και μάλιστα με τρόπο παραπλανητικό για τους υπογράφοντες– ενάντια στην απεργία που είχε προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ.
- Εισαγωγή στο «ψυγείο» για πολύ σημαντικά στελέχη του ΑΜΠΕ, τη στιγμή μάλιστα που το πρακτορείο δεν έχει τη δυνατότητα προσλήψεων. Αποκορύφωμα αυτών υπήρξε ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του διευθυντή Σύνταξης Ν. Βουλέλη.
- Τιμωρητικός εξαναγκασμός των εξωτερικών συντακτών σε τακτική παρουσία στο κτίριο του ΑΜΠΕ, χωρίς να τους δίνεται συγκεκριμένη δουλειά να κάνουν.
- Διαρκείς απόπειρες απομάκρυνσης του εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του ΑΜΠΕ.
 - Αποστολή από αγνώστους ανώνυμων e-mails με τα οποία επιχειρήθηκε η σπίλωση δεκάδων συναδέλφων.
Δεδομένων όλων αυτών με κατάπληξη είδαμε μια εντελώς ακατανόητη ανακοίνωση σκοπιμότητας εκ μέρους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Ζητάμε από το ΔΣ να αναλογιστεί τα παραπάνω γεγονότα και να μπορέσει να διακρίνει μεταξύ, πολιτικής σκοπιμότητας από τη μια και στήριξης της ανεξαρτησίας και της εγκυρότητας του ΑΜΠΕ, καθώς και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, από την άλλη.

Συναδελφικά,
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του ΑΜΠΕ
Πέτρος Τσάγκαρης, μέλος του Μικτού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ
Μαρία Λάζου, μέλος Μικτού Συμβουλίου ΕΠΗΕΑ
Μιχάλης Ψύλος, εκπρόσωπος στο ΔΣ του ΑΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου