Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Συνέντευξη Τύπου δημοσιογράφων της ΕΡΤ την Τετάρτη στις 12.00

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, με πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ και τη συνδρομή της ΕΣΗΕΑ καλούν σε συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 24/4 στις 12.00 στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στον Γ΄ όροφο. Μεταξύ άλλων οι συνάδελφοι θα δώσουν στοιχεία που, όπως λένε, που καταρρίπτουν το μύθο της εξαίρεσης των δημοσιογράφων από το ενιαίο μισθολόγιο και κάνουν λόγο για «παγίδα» της ΚΥΑ.
Η σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα της ΠΟΕΣΥ έχει ως εξής:

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, με πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ και τη συνδρομή της ΕΣΗΕΑ καλούν σε συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στον Γ΄ όροφο.
Απαντάμε στο ερώτημα γιατί ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, εδώ και επτά εβδομάδες. Απαντάμε στο ερώτημα ποιος είναι ο ρόλος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Δίνουμε στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν:
-    Τα σχέδια εκποίησης της ΕΡΤ.
-    Την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος μέσω «χρυσοφόρων» Συμβάσεων Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ), Ειδικών Συμβούλων, μικτών και εξωτερικών παραγωγών, στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.


-    Καταρρίπτουμε το μύθο των υπεράριθμων και αργόσχολων δημοσιογράφων της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ανάγκες υπάρχουν αλλά όχι για τακτοποιήσεις ημετέρων. Ζητούμε την επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων και ανοιχτές, διαφανείς διαδικασίες κάλυψης των αναγκών του προγράμματος.
-    Καταρρίπτουμε το μύθο της εξαίρεσης των δημοσιογράφων από το ενιαίο μισθολόγιο. Η «παγίδα» της ΚΥΑ.
-    Καταγράφουμε τα περιστατικά λογοκρισίας και απαξίωσης του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης μέσα από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
-    Καταγγέλλουμε τη μη καταβολή δεδουλευμένων για έκτο συνεχόμενο μήνα.

Παρακαλούμε για την κάλυψη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου