Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων και η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλουν τη λογοκρισία εκ μέρου του Αιμ. Λιάτσου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ
Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση της Ε.Ρ.Τ. καταγγέλλουν την απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης να απαγορεύσει τη μετάδοση κάθε είδησης που έχει να κάνει με τους απεργούς δημοσιογράφους και τα αιτήματα τους από κάθε δελτίο ή ενημερωτική εκπομπή, Ραδιοφώνου, Τηλεόρασης κ.λπ.
Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων υλοποιώντας τη βούληση της Γενικής Συνέλευσης, ετοίμασαν ένα σύντομο κείμενο το οποίο θα ενημέρωνε ακροατές και τηλεθεατές για ποιο λόγο συνεχίζονται για 6ο Σαββατοκύριακο οι κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων της Ε.Ρ.Τ.
Μετά από τη κατάθεση του κειμένου και διαμόρφωση του σε θετικό κλίμα, γνωστοποιήθηκε στη Διεύθυνσης Ειδήσεων και επρόκειτο να μεταδοθεί στα δελτία της Τηλεόρασης, Ραδιοφώνου και των Πολυμέσων της Ε.Ρ.Τ. Όμως ο κ. Α. Λιάτσος, Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, απαγόρευσε τη μετάδοση του κειμένου αρνούμενος κατ’ επανάληψη να συναντήσει τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων και εμμένοντας στην αδιάλλακτη στάση του.
 
ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΙΚΟΣ ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ (όπως αναρτήθηκε στο μπλογκ του εκπροσώπου των δημοσιογράφων της ΕΡΤ)

Το  ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ που συνεδρίασε σήμερα και οι Πρόεδροι όλων των Ενώσεων καταδικάζουν το νέο κρούσμα λογοκρισίας και φίμωσης που επέβαλε ο Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Αιμίλιος Λιάτσος, αυτήν την φορά εναντίον συλλήβδην όλων των εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Απαγόρευσε την μετάδοση είδησης που συνέταξαν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης – με απόφαση της πρόσφατης ΓΣ-  με την οποία  θα υπήρχε ενημέρωση των πολιτών και απάντηση στο ερώτημα «ΓΙΑΤΙ  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-  ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΕΡΤ».
Παρά το θετικό κλίμα από την πλευρά της Διεύθυνσης Ειδήσεων για την μετάδοση της είδησης , τελικά στο παραπέντε, με εντολή του Γενικού Διευθυντή  Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου, απαγορεύθηκε οποιαδήποτε αναφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων και των αιτημάτων τους, από ραδιόφωνο, τηλεόραση και πολυμέσα.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν έμαθαν ποτέ το γιατί. Ο Γενικός Διευθυντής αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις, αρνήθηκε κατ' επανάληψη ακόμη και να συναντήσει τους εκλεγμένους εκπροσώπους των δημοσιογράφων.
Η νέα απαγόρευση, η νέα λογοκρισία των απεργιακών κινητοποιήσεων, είναι  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, η οποία δεν τιμά όχι μόνο τους εκτελεστές αλλά και τους εμπνευστές  της. Καταδεικνύει τον φόβο τους απέναντι σε όποιον  διατυπώνει, διεκδικεί και περιφρουρεί την ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΡΤ.
Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, τιμούν τον πολίτη που χρηματοδοτεί με το ανταποδοτικό του τέλος την ανεξαρτησία της ενημέρωσης.
Η παρέμβαση του εισαγγελέα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, θα έπρεπε να  προκαλεί ενοχές  τους διοικούντες για τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.
Αντί λοιπόν να φιμώνουν την μετάδοση ειδήσεων κόντρα σε κάθε έννοια  δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Αντί να λογοκρίνουν την απεργιακή φωνή των εργαζομένων.
Αντί να διορίζουν ημετέρους ως συμβούλους ή Προσωπικό Ειδικών Θέσεων με χρυσοφόρα συμβόλαια.
Αντί να «σπαταλούν» δημόσιο χρήμα με μεικτές και εξωτερικές παραγωγές «δικών τους παιδιών».
Αντί να απαξιώνουν το ειδησεογραφικό προϊόν της ΕΡΤ προς όφελος των  ιδιωτών.
Ας φροντίσουν να:

-Υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αντί να συμφωνούν με την προτεινόμενη ΚΥΑ.
-Διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα 4 και πλέον μηνών από την κυβέρνηση.
-Διεκδικήσουν την επιστροφή όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ.
- Αντιταχθούν στο ξεπούλημα της περιουσίας της ΕΡΤ.
Η ευθύνη για τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ βαραίνει όχι μόνο τη Διοίκηση αλλά πρωτίστως την κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται τη Δημόσια Τηλεόραση ως κομματικό φέουδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου