Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Πετυχημένη η 24ωρη απεργία, ναζιστική πρόκληση στη συγκέντρωση

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι ενώσεις του κλάδου. Από τα μεγάλα «μαγαζιά» μόνον ο ΣΚΑΪ εξέπεμψε ενηνερωτικές εκπομπές, ωστόσο αυτές ήταν βιντεοσκοπημένες από προηγούμενες ημέρες (φυσικά ο κ. Αλαφούζος δεν είχε την ευαισθησία να ενημερώνει καν τους τηλεθεατές ότι βλέπουν «κονσέρβα»).
Στη συγκέντρωση που έγινε έξω από την ΕΣΗΕΑ και στην πορεία που ακολούθησε στο υπουργείο Εργασίας υπήρχε μέτρια συμμετοχή (περίπου 500 άτομα). Οι Ενώσεις μάς ενημέρωσαν ότι τελικά ο Ρουπακιώτης δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να παγώσει τη λήξη της μετενέργειας, επικαλούμενος τον πρωθυπουργό που δεν θέλει πολιτικές αποφάσεις εκ μέρους της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Εργασίας, μερικές δεκάδες μέλη της γνωστής ναζιστικής συμμορίας πέρασαν εποχούμενοι σε μηχανάκια μπροστά από εμάς (τη συνοδεία αστυνομικών) φωνάζοντας τα γνωστά εμετικά συνθήματά τους και κάνοντας άσεμνες χειρονομίες προς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες. Αυτή, θεωρούμε, ήταν μια πρόγευση για το τι προτίθενται να κάνουν όχι πλέον ενάντια σε μετανάστες αλλά ενάντια σε εργαζομένους όταν αυτοί κινητοποιούνται. Εξάλλου αυτή ήταν διαχρονικά η προσφορά του ναζισμού και του φασισμού προς τις άρχουσες τάξεις όταν αυτές κινδύνευαν με κατάρρευση.
Μετά το υπουργείο Εργασίας, γυρίσαμε με πορεία στην ΕΣΗΕΑ όπου έγινε συζήτηση-συνέλευση με συναδέλφους  από όλες τις ενώσεις σχετικά με το χαρακτήρα που πρέπει να πάρει η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου