Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Θα το πετύχουμε κι εμείς!


Σε πείσμα όλων όσοι προσπάθησαν να μας πείσουν ότι τα μέτρα λιτότητας που έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα δεν αλλάζουν, η Ρουμανία έρχεται να αποδείξει το αντίθετο. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ, η νέα κυβέρνηση της Ρουμανίας, που αύριο ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης, έχει ήδη συμφωνήσει με το ΔΝΤ να ακυρωθούν οι μειώσεις των μισθών στον δημόσιο τομέα.


Παρακάτω παραθέτουμε το τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ:

Ρουμανία: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση των μέτρων λιτότητας
     Η Ρουμανία σφράγισε την συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της για την αποκατάσταση των μισθών στον δημόσιο τομέα, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να ελαφρύνει τα μέτρα λιτότητας.
     Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ανακοινώσει πως η Ρουμανία έχει περιθώριο να απαλύνει τα μέτρα λιτότητας, ανάμεσα στα οποία ήταν και η μείωση κατά 25% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων το 2010. Από τότε κάποιοι μισθοί έχουν αποκατασταθεί. 
     Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ρουμανίας καταψηφίστηκε τον Απρίλιο στο κοινοβούλιο και αύριο Δευτέρα η νέα αριστερή κυβέρνηση του Βίκτορ Πόντα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. 
     "Πρακτικά οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία (με το ΔΝΤ) ολοκληρώθηκαν με επιτυχία", τόνισε ο Φλορίν Γκεοργκέσκου, υπουργός Οικονομικών της νέας κυβέρνησης μετά τη συνάντησή του με αξιωματούχους του Ταμείου. 
     Τον Απρίλιο του 2011, η Ρουμανία και το ΔΝΤ υπέγραψαν δανειακή συμφωνία ύψους 3,6 δισ. ευρώ σε συνέχεια το προγράμματος διάσωσης των 20 δισ. ευρώ που διήρκεσε από το 2009 έως το 2011. Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει επίσης χρηματοδότηση 1,4 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. και περίπου 400 εκατ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου