Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Να σταματήσουμε τους χιτλερικούς πριν κινδυνεύσουν συνάδελφοι

Είναι πλέον αναρτημένο παντού στο διαδίκτυο το ανατριχιαστικό βίντεο με την απαίτηση των ναζιστών να σηκωθούν όρθιοι οι συνάδελφοί μας κατά την είσοδο του φίρερ τους. Τα εγκληματικά στοιχεία (πολλοί από αυτούς υπόδικοι για δολοφονίες) μπήκαν δυστυχώς στη Βουλή, και συνακόλουθα απέκτησαν βήμα στο ΜΜΕ, για δύο βασικά λόγους: Πρώτον εξαιτίας της άγριας ρατσιστικής, «αντιεγκληματικής» και «αντιοροθετικής» πολιτικής που υιοθέτησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην προεκλογική τους ρητορεία και πρακτική προκειμένου να διασωθούν από τη συντριβή. Στρατιωτική αντίληψη της πολιτικής του τύπου «να ξανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» από τον Σαμαρά (ναι, εκείνος που παρέδιδε τα κλειδιά των εθνικών χρηματοκιβωτίων στην τρόικα θα «έσωζε» τις πόλεις μας από τους δυστυχισμένους του πλανήτη), ή πολιτική Άουσβιτς και Γκουαντάναμο, αλλά και απόλυτα παράνομης δημοσίευσης φωτογραφιών εκδιδόμενων γυναικών από τον Χρυσοχοΐδη, δημιούργησαν μια προεκλογική ατζέντα που βόλευε τους ίδιους αλλά βοηθούσε τα μάλλα τη Χρυσή Αυγή. Γιατί, όπως αποδείχθηκε, ο συντηρητικός ή ξενόφοβος ψηφοφόρος στο παραβάν προτίμησε τον «αδιάφθορο» ρατσιστή και όχι τον εγνωσμένα διεφθαρμένο ρατσιστή. Ο δεύτερος λόγος της ενίσχυσης των χιτλερικών ήταν η κατάρρευση του ΛΑΟΣ (εξαιτίας βέβαια της πληθώρας από κολοτούμπες του αρχηγού του), από τον οποίο κληρονόμησε ψηφοφόρους, υποψήφιους και πιθανώς χρηματοδότες και μηχανισμούς.

Επανερχόμενοι στο ζήτημα του βίντεο, παραθέτουμε την εξιστόρηση της συναδέλφου Νάντιας Αλεξίου, όπως τη βρήκαμε σε κάποιο σάιτ:

Η Νάντια Αλεξίου είναι χρόνια δημοσιογράφος και ασχολέιται με το αστυνομικό ρεπορτάζ. Χθες, καλύπτοντας όπως και πολλοί συνάδελφοι κλήθηκε να καλύψει τη προγραμματισμένοι συνέντευξη τύπου του γ.γ της "Χρυσής Αυγής" Νίκου Μιχαλολιάκου  στα γραφεία του κόμματος.  
 Όπως  αναφέρει, ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, έγινε το γνωστό επεισόδιο με την απαίτηση της συνοδείας  του κ. Μιχαλολιάκου να σηκωθούν όλοι οι δημοσιογράφοι σε ένδειξη σεβασμού.
Όπως είπε, όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι, αποχώρησαν και παράμειναν οι ανταποκριτές ξένου Τύπου και κάποιοι εικονολήπτες και φωτογράφοι.
Μάλιστα η ίδια δεν δίστασε να ζητήσει να μάθει από τον κ. Μιχαλολιάκο  αν είναι εν γνώσει του, η απαίτηση της συνοδείας του να σηκωθούν οι δημοσιογράφοι όρθιοι, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος λέγοντας ότι το απαιτεί ως ένδειξη σεβασμού σε αρχηγό κόμματος.
Η κ. Αλεξίου είπε τα εξής: «Είμαι δημοσιογράφος και δεν ξεκίνησα χθες να κάνω ρεπορτάζ . Άνθρωποι που μου έδειξαν τα πρώτα βήματα στο χώρο, οι δάσκαλοί μου στη δημοσιογραφία -γιατί δεν προέρχομαι από δημοσιογραφική οικογένεια- μου έμαθαν ότι η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταγράφει τα γεγονότα,  τα οποία καλείται να καλύψει δημοσιογραφικά και να τα μεταδίδει  χωρίς προσωπικές τοποθετήσεις.
Ο καθένα βγάζει τα συμπεράσματά του από αυτό που αντιλαμβάνεται. Θεώρησα όπως και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι που αποχωρήσαμε χθες από τη συνέντευξη του του Γ.Γ.  της "Χρυσής Αυγής" ότι το "Σηκωθείτε όλοι όρθιοι" και το "Εγέρθητι" μας προσέβαλλαν ως ανθρώπους ως προσωπικότητες και ως δημοσιογράφους.
Η συμπεριφορά δε ατόμου που αρχίζει να τραβάει συναδέλφους από τα μανίκια για να τους σηκώσει από την καρέκλα για μένα είναι αχαρακτήριστη και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν μπορούσε να μείνει κανένας από μας στο χώρο της συνέντευξης Τύπου που οριοθετήθηκε με κόκκινες γραμμές . Ποιοι θα βγουν και ποιοι θα σηκωθούν όρθιοι και θα  παρακολουθήσουν μια συνέντευξη πολιτικού κόμματος.
Εγώ ποτέ δεν έκρυψα την ταυτότητά μου. Ό,τι μεταδίδω πάντα φέρει την υπογραφή είτε αυτά που λέω αρέσουν σε κάποιους είτε βρίσκουν αντίθετους κάποιους άλλους. Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται αλλά εμπνέεται. Αρεστοί δεν μπορούμε να είμαστε σε όλους, τα συμπεράσματα είναι προσωπικά και εγώ καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου