Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Διαμαρτυρία κατά της Εφορευτικής για μη αποδοχή προτάσεων προς ψηφοφορία στις 5/6 και 6/6

Το παρακάτω κείμενο είναι δημοσίευμα διαμαρτυρίας από το site της Συσπείρωσης σε σχέση με την ψηφοφορία της 5/6 και 6/6.


Δημοσιεύουμε την επιστολή του προέδρου της ΕΣΗΕΑ με την οποία ζήτησε από την εφορευτική επιτροπή να τεθούν σε ψηφοφορία οι δύο προτάσεις ψηφισμάτων συναδέλφων, οι οποίες κατατέθηκαν εγγράφως με τις υπογραφές των εισηγητών, κατά τη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ (22/5/2012):
Αθήνα, 1η Ιουνίου 2012
Προς
Την Εφορευτική Επιτροπή
Της ΕΣΗΕΑ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με το Καταστατικό, στη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ προεδρεύει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κατά τη συνεδρίαση της Γ.Σ. της 22ας Μαΐου 2012 κατατέθηκαν δύο γραπτά κείμενα προτάσεων-ψηφισμάτων από συναδέλφους, που τα υπέγραφαν, για να τεθούν σε ψηφοφορία. Ως Πρόεδρος της Γ.Σ  ήμουν υποχρεωμένος να τα παραλάβω και να τα θέσω στην κρίση του σώματος.
Παρ’ όλ’ αυτά κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29ης Μαΐου 2012 έθεσα υπόψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ τα δύο κείμενα.
Ύστερα από συζήτηση, τα μέλη επέμειναν να μην γίνει ψηφοφορία στο Δ.Σ. για το εάν θα τεθούν στην κρίση των συναδέλφων, αλλά, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και της Γ.Σ – η οποία ολοκληρώνεται τυπικά με τις ψηφοφορίες επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεώς της – «να το πάρω επάνω μου», δηλαδή, να αποφασίσω εγώ.
Παρακαλώ, λοιπόν, όπως τεθούν τα δύο κείμενα υπόψη του σώματος μαζί με τα λοιπά θέματα της ημερησίας διάταξης στην κάλπη της 5ης και 6ης Ιουνίου 2012.
Πιστεύω δε, ότι αρμοδιότητα της εφορευτικής επιτροπής είναι, σύμφωνα με το Καταστατικό, η διεξαγωγή ψηφοφορίας και η έκδοση αποτελεσμάτων, καθώς και ο έλεγχος των προϋποθέσεων των υποψηφίων για τα διάφορα όργανα. 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Τρίμης
Τελικά η εφορευτική επιτροπή, δηλαδή η κ. Μαίρη Πίνη, πραξικοπηματικά αγνόησε και τις δύο προτάσεις – ψηφίσματα των συναδέλφων και απέρριψε την, παραπάνω, άποψη – επιστολή του προέδρου της ΕΣΗΕΑ…  Ντροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου