Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Κινητοποίηση ΠΟΕΣΥ για την ΕΡΤ

Η ΠΟΕΣΥ, σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για προβλήματα των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2012
   ΕΡΤ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους συμβασιούχους, ΣΣΕ και Κατεχάκη

Με γενική συμμετοχή στην 5ωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ, που έχουν κηρύξει οι τρεις Ομοσπονδίες δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων (ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ) θα απαντήσουν, στις όποιες διαλυτικές προθέσεις για το δημόσιο φορέα ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι την Τετάρτη 12-12-2012 από 10.00-15.00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας:

-     Για την καθυστέρηση υπογραφής ΣΣΕ με ουσιαστικό διάλογο, όπως έχει δεσμευτεί η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, μετά τις μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων κατά 35%.

-     Για τις επικείμενες απολύσεις των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, καλώντας την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα τροπολογία που θα προβλέπει την παραμονή των συναδέλφων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

-     Για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της ΕΤ1 στο υπουργείο Δημόσιας τάξης, γεγονός που σηματοδοτεί τη συρρίκνωση και απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και την παραχώρηση της παραγωγής τηλεοπτικού προϊόντος σε ιδιώτες.

-     Για τη μείωση των προϋπολογισμών παραγωγής προγραμμάτων.

Η Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00, κατά την ημέρα της στάσης εργασίας στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, επί της οδού Κατεχάκη.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να μεριμνήσουν για την επιτυχία της στάσης εργασίας και τους συναδέλφους της ΕΡΤ να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι τρεις Ομοσπονδίες (ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ) των εργαζο-

μένων στο χώρο της Ενημέρωσης διακηρύσσουμε γι άλλη μια φορά ότι θα μας βρει αγωνιστικά αντίθετους κάθε απόπειρα συρρίκνωσης της ΕΡΤ ως ανεξάρτητου δημόσιου φορέα ενημέρωσης και μετατροπής του σε βήμα κυβερνητικής προπαγάνδας.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.
                                                                                                                                                       Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

                                                                                                                                      Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου