Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Οι Ενώσεις καταδικάζουν τις προβοκατόρικες επιθέσεις σε δημοσιογράφους

Καταδικαστικές ανακοινώσεις εξέδωσαν ενώσεις και στελέχη τους για τις επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σπίτια δημοσιογράφων, ανάμεσά τους και στον γενικό διευθυντή του ΑΜΠΕ Αντ. Σκυλάκου. Αναδημοσιεύουμε κάποιες από αυτές:

ΠΟΕΣΥ:
«Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. επαναλαμβάνει ότι οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και από οποιονδήποτε, που αποβλέπει στη φίμωση των λειτουργών του Τύπου, θα συναντά πάντα τη συνολική αντίδραση και αντίσταση του δημοσιογραφικού κόσμου.
Οι δημοσιογράφοι είναι ταγμένοι να ενημερώνουν ελεύθερα την κοινή γνώμη, με βάση τη συνείδησή τους και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, και δεν επηρεάζονται –ούτε τρομοκρατούνται- από κάθε μορφή βίας, ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μαστίζεται από τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς να αποδοκιμάσουν την κάθε μορφής βία εναντίον των δημοσιογράφων και να συστρατευθούν μαζί μας στην υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας, για μια ενημέρωση ελεύθερη, αντικειμενική και πλουραλιστική».

ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το χθεσινό μπαράζ επιθέσεων με εμπρηστικούς μηχανισμούς που δέχθηκαν στα σπίτια τους οι συνάδελφοι Πέτρος Καρσιώτης, Χρήστος Κώνστας, Αντώνης Λιάρος, Γιώργος Οικονομέας, Αντώνης Σκυλλάκος και η σύζυγος του Ευαγγελία Μπαλτατζή.
Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι οι μοναδικές. Αποτελούν συνέχεια στη σειρά των βίαιων επιθέσεων, που έχουν στόχο τον δημοσιογραφικό κόσμο και την ενημέρωση.
Οι επιθέσεις αυτές από οποιαδήποτε κέντρα και αν προέρχονται επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τον Τύπο. Η αντίδραση θα πρέπει να είναι άμεση, γιατί ενέργειες σαν και αυτή πλήττουν τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συμπαρίσταται στους συναδέλφους. Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται και θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους βασισμένοι στις αξίες και στις παραδόσεις της ελληνικής δημοσιογραφίας. Η «στρατηγική της έντασης» δεν θα περάσει, η δημοκρατία δεν απειλείται.
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δήλωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια 5 δημοσιογράφων

Φαίνεται ότι η “στρατηγική της έντασης” που κυβερνητικοί κύκλοι καλλιεργούν συστηματικά, προχωρά. Περίεργα κέντρα μέσα και έξω από το βαθύ κράτος και τις μαφίες, αξιοποιώντας ενδεχομένως ανακλαστικά κάποιων ανεγκέφαλων, στοχοποιούν την ελευθερία της άποψης, την ενημέρωση των πολιτών και εν τέλει  αποπροσανατολίζουν και εκφοβίζουν την καθημαγμένη κοινωνία σε μια πορεία προς την κατάργηση της δημοκρατίας, σε όφελος των πιο ακραίων δυνάμεων της ολιγαρχίας.
Η δημοκρατία πρέπει να απαντήσει με περισσότερο σθένος, να προστατεύσει την ελευθεροτυπία, να αντιμετωπίσει με μαζικούς δημιουργικούς, πολύμορφους αγώνες τη φτώχεια και την ανισότητα που φέρνουν τα Μνημόνια ακυρώνοντας τις προκλήσεις των κάθε λογής σκοτεινών παράκεντρων της εξουσίας.
Δημήτρης Τρίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου