Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Δήλωση προέδρου ΕΣΗΕΑ για απουσία μελών ΔΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, αν και είχαν προσκληθεί εγγράφως και τηλεφωνικά από τις 8/4/2013 και γνώριζαν την κρισιμότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα των θεμάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ενδεικτικά αναφέρω τις εξέλιξεις  των κινητοποιήσεων των απλήρωτων συναδέλφων στην ΕΡΤ, την ΕXPRESS, το ΚΕΡΔΟΣ, τη ΒΡΑΔΥΝΗ, την τοποθέτησή μας για τη διεκδίκηση υπέρ των εργαζομένων της συχνότητας του FLASH, τον καθορισμό συνελεύσεων και συναντήσεων με τις διοικήσεις του 9,84 και της γραμματείας Τύπου. Την άμεση πραγματοποίση συναντήσεων με Κεδίκογλου (για την ΕΡΤ, το πελατειακό σύστημα της, τα μισθολογικά και τις θέσεις εργασίας στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ…), τον Βρούτση (για τους ανέργους) και τον Χατζηδάκη (για τη δημοσίευση ισολογισμών). κ.ά. Επιπλέον στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν και οι εξής υποχρεώσεις της Ενωσης: Εγκριση Ισολογισμών  Κληροδοτημάτων, Συζήτηση και έγκριση Προϋπολογισμού ΕΣΗΕΑ 2013, Εγκριση βοηθήματος Πάσχα προς τα άνεργα μέλη της Ενωσης μας κ.λπ.
Πού οφείλεται αυτό το συστηματικό μποϊκοτάζ των διαδικασιών της ΕΣΗΕΑ από μέλη του Δ.Σ; Εως τώρα τους περιμέναμε υπομονετικά μια, δυό ώρες και περισσότερο κάθε φορά, επί μήνες, ώστε να διαμορφώνουμε την εκ του καταστατικού απαρτία και, έστω και μετά από πολύωρες περιπέτειες (με βρισιές και άλλες προκλήσεις), να λαμβάνουμε κάποιες αποφάσεις. Δεν πρόκειται να το επαναλάβω. Εαν δεν προκύπτει η απαρτία 15 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των συνεδράσεων, θα αποχωρώ.
Συνάδελφοι, πρέπει να υπάρχουν και όρια. Αν δεν σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, αν δεν κατανοούμε το πόσο πολύτιμος είναι χρόνος και κυρίως αν αγνοούμε τις ανάγκες των δημοσιογράφων και την εξασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας της  ΕΣΗΕΑ, δεν μας σώζουν ούτε τα μεγάλα λόγια, ούτε οι καβγάδες
Τι σημαίνουν λοιπόν αυτές οι απουσίες; Αδιαφορία;  Μικροπολιτική σκοπιμότητα; Καταστροφική μανία εναντίον του προσώπου του Προέδρου;  Ό,τι και να είναι σας καλώ να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα γνωρίζοντας και μια επί πλέον …λεπτομέρεια: λείπουν, καταστρέφουν τις συνεδριάσεις και μετά απαγορεύουν στο προεδρείο να πάρει “δια περιφοράς” επείγουσες και στοιχειώδεις πρωτοβουλίες, απαιτώντας,  μάλιστα, υποκριτικά να πραγματοποιηθεί νέα επείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ ό,τι ώρα τους έρθει!

       
Δημήτρης Τρίμης
Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου