Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Συλλογή υπογραφών για ασφάλιση τέκνων

Λάβαμε το παρακάτω κείμενο-αίτημα συναδέλφων με ενήλικα τέκνα που ζητούν να μειωθεί σε λογικά επίπεδα η ανάλογη εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ. Όσοι συμφωνούν, επικοινωνούν είτε με τον εκπρόσωπο είτε με τον Μ. Μουρατίδη ώστε να προστεθεί η υπογραφή τους και να αποσταλεί σε ΕΔΟΕΑΠ και ΕΣΗΕΑ.


Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό του ΕΔΟΕΑΠ τέκνα άνω του 24ου έτους της ηλικίας τους εφόσον δεν σπουδάζουν ή μετά το 26ο έτος εάν σπουδάζουν, παραμένουν στην ασφάλιση για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, καταβάλλοντας την εκάστοτε εισφορά για τον Κλάδο Υγείας που ορίζει με απόφασή του το Δ.Σ. η οποία σύμφωνα με την τελευταία απόφαση είναι 100 ευρώ μηνιαίως για κάθε τέκνο.
Θεωρούμε ότι το ποσό αυτό σε μια εποχή που οι μισθοί συρρικνώνονται, πολλοί συνάδελφοι εργάζονται και δεν αμείβονται και οι απολύσεις έχουν καταστεί καθημερινό φαινόμενο, είναι υπερβολικό και οι περισσότεροι συνάδελφοι που έχουν παιδιά άνω των 24 ετών αδυνατούν να το καταβάλλουν.
Επειδή αυτή είναι χειρότερη ηλικία για την εύρεση εργασίας, τα περισσότερο παιδιά των συναδέλφων μας είναι άνεργα και κατ΄ επέκταση ανασφάλιστα.
Για τον λόγο αυτό ζητάμε από το νέο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ να προσαρμόσει την εισφορά για τα ανασφάλιστα παιδιά μας ή στο ύψος της εισφοράς για τα άνεργα μέλη που για το 2012 ήταν 43,80 ευρώ και με το οποίο ποσό καλύπτεται το μέλος για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και λοιπές παροχές πρόνοιας ή στο ύψος των ασφαλίστρων των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που κυμαίνονται από 30 έως 60 ευρώ.
Συγκεντρώνουμε υπογραφές από συναδέλφους από όλα τα ΜΜΕ ζητώντας από τον ΕΔΟΕΑΠ να κάνει πράξη αυτό που διακηρύττει ότι δηλαδή « ενισχύει σήμερα τους αδύναμους κρίκους της κρίσης για να θωρακίσει για αύριο και για πάντα την αλυσίδα αλληλεγγύης των ανθρώπων του τύπου».
 Υπογραφές:

Μουρατίδης Μάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ (2 παιδιά)Πομώνης Διονύσης ΑΠΕ-ΜΠΕ(2 παιδιά)Μεγαδούκας Νίκος ΑΠΕ-ΜΠΕ (1 παιδί)Φωτοπούλου Αγγέλα ΑΠΕ-ΜΠΕΡιμπά Διαμαντένια ΑΠΕ-ΜΠΕΓεωργίου Γιάννης ΑΠΕ-ΜΠΕΚεφαλάς Δημήτρης ΑΠΕ-ΜΠΕΧάτσιος Γεώργιος ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο: