Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Οι εργαζόμενοι στην «Καθημερινή» καταγγέλλουν την αβάντα Τράγκα στους νεοναζί

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ δήθεν αντισυστημικός, δήθεν αντιμερκελικός, δήθεν αντιναζιστής δημοσιογράφος ξεπέρασε κάθε συστημικό και φιλοναζιστή συνάδελφό του: Κάλεσε τέσσερις Έλληνες ναζί (οι Γερμανοί ναζί μας πειράζουν, οι Έλληνες όχι) και, χωρίς αντίλογο, χωρίς καν κάποια δύσκολη ερώτηση, έκανε πλακίτσα επί μακρόν με τους νοσταλγούς του Ολοκαυτώματος. Έτσι κι αλλιώς τους δίνει συχνά λόγο και στο περιοδικό του, γι' αυτό και αυτοί το διαφημίζουν στο φιλεύσπλαχνο σάιτ τους. Αν ήθελε να κάνει πράγματι κάτι «αντισυστημικό», ο κ. Τράγκας θα μπορούσε να καλέσει π.χ. τέσσερις κατοίκους της Χαλκιδικής οι οποίοι αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού από την Ελντοράντο και στους οποίους κανένα μεγάλο ΜΜΕ δεν δίνει το λόγο. Όμως αυτό, επειδή θα ήταν όντως αντισυστημικό, θα υπονόμευε πιθανότατα και τη συνεργασία του με το σταθμό. Η στοργική φιλοξενία των ναζί δεν έχει όμως τη συναίνεση των εργαζομένων της «Καθημερινής» που ανήκει στον ίδιο όμιλο με τον ΣΚΑΪ. Αυτό είναι το ψηφισμά τους:

Εμείς οι εργαζόμενοι της Καθημερινής αποδοκιμάζουμε έντονα την εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» του Γιώργου Τράγκα στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» της 7ης Απριλίου 2013, στην οποία είχαν προσκληθεί τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Δεν μας αφορούν ούτε οι λόγοι, ούτε τα κίνητρα που ο εν λόγω «συνάδελφος» αποφάσισε να δώσει βήμα και μάλιστα χωρίς αντίλογο σε τέσσερις φιλοναζιστές, νοσταλγούς του Χίτλερ, για να εκθέσουν τις επικίνδυνες για την δημοκρατία απόψεις τους. Επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι από ανάλογες πρακτικές μας χωρίζει άβυσσος στον τρόπο που δημοσιογραφικά σκεφτόμαστε και λειτουργούμε.
Η συγκεκριμένη εκπομπή προβολής της Χρυσής Αυγής, με τον ιδιαίτερα απροκάλυπτο χαρακτήρα της, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ανάλογα φαινόμενα έχουν εμφανιστεί σε πολλά ΜΜΕ. Απαιτείται η ευαισθητοποίηση, συζήτηση και ενεργοποίηση όλου του δημοσιογραφικού κόσμου για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου αυτού φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου