Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αποφασίσει ο ΕΔΟΕΑΠ για την αναπροσαρμογή εισφορών εμμέσων μελών για συναδέλφους που ασφαλίζουν δυο παιδιά


Κατατέθηκε στις 25 Ιουνίου προς τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, αναφορά του εκπροσώπου των μελών της ΕΣΗΕΑ του ΑΠΕ στο Μεικτό Συμβούλιο της Ένωσης, (αριθμός πρωτοκόλλου αναφοράς: 2013/11.027/25/6/2013)
σχετική με το αίτημα που είχαν διατυπώσει συνάδελφοι, σχετικό με την επανεξέταση της απόφασης (ΣΔΣ 8/20-2-20112) του Οργανισμού.
Με την απόφαση αυτή, ορίζεται το ύψος της μηνιαίας εισφοράς που καταβάλλεται για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε τέκνα ασφαλισμένων μετά την συμπλήρωση του 24ου ή του 26ου έτους της ηλικίας της.
Οι συνάδελφοι ζητούσαν να υπάρξει έκπτωση εισφορών που είναι 100 ευρώ μηνιαίως και επιβαρύνει σημαντικά ιδιαίτερα οικογένειες που ασφαλίζουν δυο παιδιά.

Ζητήσαμε να γίνει δεκτό το αίτημα με τα εξής επιχειρήματα.


1.                                          Οι ασφαλισμένοι της κατηγορίας αυτής είναι στην πραγματικότητα  άνεργοι και θα πρέπει η αντιμετώπισή τους να είναι ανάλογη με εκείνη των ανέργων.
2.                                          Πρόκειται για μικρό αριθμό ασφαλισμένων.
 Για το ίδιο θέμα υπήρξε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ, Πάνο Σόμπολο.
Ο κ. Σόμπολος είπε ότι αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα και ανέθεσε στις υπηρεσίες του Οργανισμού να εξετάσουν τα οικονομικά στοιχεία και τον αριθμό των ασφαλισμένων της κατηγορίας αυτής.
Το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου το αργότερο έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου