Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Για τον αξιολογότατο συνάδελφο, Μάρνη Σκουντριδάκη



της Κατερίνας Παρδάλη

Το κείμενο της Κατερίνας Παρδάλη γράφτηκε με αφορμή την απώλεια του Μάρνη Σκουντριδάκη που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.
Ο Μάρνης Σκουντριδάκης είχε διατελέσει Διευθυντής Νέων Μέσων Επικοινωνίας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης στην ΕΡΤ, Συντάκτης, Αρχισυντάκτης, Διευθυντής Σύνταξης και Διευθυντής στις εφημερίδες Ακρόπολη, Απογευματινή, Καθημερινή, Ελεύθερο Τύπο, κ.α.
Υπήρξε ο πατέρας της συναδέλφου μας Αλίκης Σκουντριδάκη, που έχει τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας.

«Με λύπη μου έμαθα τον θάνατο του Μάρνη Σκουντριδάκη. Υπήρξε ο πρώτος μου διευθυντής στη διεύθυνση Νέων Μέσων Ενημέρωσης (νεοϊδρυθέν τμήμα του ΑΠΕ το 1989, όταν προσλήφθηκα). Η συμπεριφορά του τόσο απέναντί μου όσο και απέναντι σε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες υπήρξε υποδειγματική. Η ευγένεια, το τακτ, η συναδελφικότητά του και η συνείδησή του,  ότι όλες/οι είμαστε εργαζόμενοι με είχαν εντυπωσιάσει. Όταν έφυγε και κατάλαβα πόσο μοναδική περίπτωση διευθυντή ήταν. Τον ονόμαζα ο “άγιος Σκουντριδάκης”.
Παρότι βρισκόμασταν σε διαμετρικά αντίθετους πολιτικούς χώρους, δεν μου φέρθηκε ποτέ μεροληπτικά.
Ένας σπάνιος άνθρωπος, που αποτελούσε τιμή για το επάγγελμα του δημοσιογράφου.
Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, και ιδιαίτερα στη συνάδελφο Αλίκη Σκουντριδάκη –που υπήρξε τυχερή να τον έχει μπαμπά».

Κατερίνα Παρδάλη

Για την απώλεια του Μάρνη Σκουντριδάκη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναγγέλλει με λύπη την απώλεια του παλαίμαχου δημοσιογράφου, Μάρκου-Μάρνη Σκουντριδάκη, ο οποίος έφυγε χθες σε ηλικία 80 ετών.
Ο Μάρκος-Μάρνης Σκουντριδάκης, γεννήθηκε το 1933 στην Αθήνα. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1957 στην εφημερίδα «ΩΡΑ». Στη συνέχεια εργάστηκε ως συντάκτης και αρχισυντάκτης στις εφημερίδες «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», «ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ», «ΤΟ ΒΗΜΑ», στα περιοδικά «ΕΙΚΟΝΕΣ», «ΦΑΝΤΑΣΙΑ», «ΧΟΜΠΥ», «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», και «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», ενώ διετέλεσε Διευθυντής και Διευθυντής σύνταξης στις εφημερίδες «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΒΡΑΔΥΝΗ» και στο ΑΠΕ.
Επιπλέον, υπήρξε Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης-Ειδήσεων της ΕΡΤ και της ΕΤ-1, ενώ υπήρξε κειμενογράφος και δημιουργικός Διευθυντής σε πολλές διαφημιστικές εταιρείες.
Ο Μάρκος-Μάρνης Σκουντριδάκης διέγραψε μια σημαντική πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας καθώς διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος σε εφημερίδες, στο ΑΠΕ και την τηλεόραση.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την κόρη του Αλίκη, μέλος επίσης της ΕΣΗΕΑ, τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, που διέγραψε μια λαμπρή επαγγελματική καριέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου